Μ. Βρετανία: Ετσι θα αρθεί το lock down από 2 Δεκεμβρίου

Μ. Βρετανία: Ετσι θα αρθεί το lock down από 2 Δεκεμβρίου
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον AP

Η Μεγάλη Βρετανία θα αφήσει πίσω της το lock down στις 2 Δεκεμβρίου καθώς, όπως είπε ο Μπόρις Τζόνσον, όλοι χρειαζόμαστε κάποιου είδους Χριστούγεννα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή όταν λήξει το γενικό lockdown στην Αγγλία, στις 2 Δεκεμβρίου, προειδοποιώντας όμως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αντί να χαλαρώσουν, μπορεί σε ορισμένες περιοχές να ενισχυθούν.

Η ανακοίνωση που έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός μέσω τηλεδιάσκεψης για το χειμερινό σχέδιο της κυβέρνησής του διακόπηκε απότομα λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στον ήχο. Ωστόσο ο Τζόνσον πρόλαβε να δηλώσει ότι είναι ορατή πλέον η έξοδος από το «τούνελ» της πανδημίας, αν και τα φετινά Χριστούγεννα, «δεν θα είναι φυσιολογικά».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Βουλή των Κοινοτήτων διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση, για να ερευνηθεί το πρόβλημα με τη σύνδεση του πρωθυπουργού και στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ πήρε το λόγο για να ολοκληρώσει την ανακοίνωση. Ο Τζόνσον είναι σε καραντίνα στην Ντάουνινγκ Στριτ επειδή ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού.

Ο Τζόνσον είχε δεσμευτεί ότι δεν θα παρέτεινε την καραντίνα πέραν της 2ας Δεκεμβρίου και επανέλαβε ότι ελπίζει πως όλο οι άνθρωποι στη χώρα θα μπορέσουν να βρεθούν με τους αγαπημένους τους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Τα Χριστούγεννα δεν θα είναι φυσιολογικά φέτος», υπογράμμισε, αν και οι αρχές θα επιτρέψουν στους πολίτες «να δουν περισσότερους συγγενείς και φίλους» εκείνες τις ημέρες. «Πρέπει να βγάλουμε τον χειμώνα χωρίς να βγει εκτός ελέγχου ο ιός», τόνισε ο συντηρητικός πρωθυπουργός. «Όλοι μας θέλουμε κάποιου είδους Χριστούγεννα, τα χρειαζόμαστε» όμως «η Covid δεν ξέρει ότι έχουμε Χριστούγεννα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα