Βρετανία: Νέο σκάνδαλο – Ο Τζόνσον έκανε πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown

Βρετανία: Νέο σκάνδαλο – Ο Τζόνσον έκανε πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown
Μπόρις Τζόνσον AP Photo/Alberto Pezzali

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε ένα πάρτι γενεθλίων κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο ITV News. Ένα ακόμη σκάνδαλο για την Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είχε ένα πάρτι γενεθλίων, κατά τη διάρκεια του πρώτου λοκντάουν κατά της Covid-19, τον Ιούνιο του 2020, όταν οι κοινωνικές συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους απαγορεύονταν, μετέδωσε σήμερα, Δευτέρα (24/01), το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV News.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η σύζυγός του Βρετανού πρωθυπουργού Κάρι Τζόνσον φέρεται να βοήθησε στο να οργανωθεί το πάρτι, το απόγευμα της 19ης Ιουνίου.

Έως και 30 άνθρωποι παρέστησαν στην εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, στην Ντάουνινγκ Στριτ, το γραφείο και την κατοικία του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, αναφέρει το ITV.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφορικά με τις πληροφορίες του βρετανικού δικτύου για το πάρτι, το γραφείο του Μπόρις Τζόνσον απάντησε:

«Μια ομάδα από το προσωπικό που εργάζεται στη Ντάουνινγκ Στριτ συγκεντρώθηκε εκείνη την ημέρα για σύντομο χρονικό διάστημα στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, έπειτα από μια συνάντηση, προκειμένου να ευχηθεί στον πρωθυπουργό «χρόνια πολλά». Εκείνος έμεινε εκεί για λιγότερο από 10 λεπτά».

Το ρεπορτάζ εντείνει την πίεση στον Τζόνσον με αφορμή μια σειρά συναθροίσεων στην Ντάουνινγκ Στριτ, με τις οποίες φαίνεται πως παραβιάστηκε το λοκντάουν κατά της Covid-19, που είχε επιβάλει η βρετανική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα