Αρρώστια: Νεοναζί ενθαρρύνουν οπαδούς τους να ''μολύνουν'' Εβραίους με κορονοϊό

Πορεία Νεοναζί
Πορεία Νεοναζί ASSOCIATED PRESS

Οι Νεοναζί χρησιμοποιούν την πανδημία του κορονοϊού για να προωθήσουν την ατζέντα τους, σύμφωνα με έκθεση κυβερνητικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι νεοναζί λένε στους οπαδούς τους να «μολύνουν σκόπιμα» Εβραίους και μουσουλμάνους με κορονοϊό, προειδοποίησε η βρετανική κυβέρνηση την Πέμπτη, καθώς οι εξτρεμιστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πανδημία.

Σύμφωνα με το CNN, από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, η Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού δήλωσε ότι έχει λάβει αυξανόμενες αναφορές ακροδεξιών, ακροαριστερών και ισλαμιστών εξτρεμιστών που εκμεταλλεύονται την κρίση για να προωθήσουν διχαστικές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές αφηγήσεις, «να σπείρουν διχασμό» και να δημιουργήσουν κοινωνικές διχόνοιες.

Η επιτροπή ανέφερε ότι είχε ακούσει αναφορές παραπληροφόρησης και προπαγάνδας σε όλο το ιδεολογικό φάσμα: οι ισλαμιστικές ομάδες «διαδίδουν αντιδημοκρατικές και αντι-δυτικές αφηγήσεις», ισχυριζόμενοι ότι ο Covid-19 είναι θεϊκή τιμωρία στη Δύση για φερόμενο «εκφυλισμό» ή τιμωρία στην Κίνα για τη μεταχείριση των Μουσουλμάνων και των Ουιγούρων στη χώρα.

"Έχουμε ακούσει αναφορές ακτιβιστών της βρετανικής ακροδεξιάς και νεοναζιστικών ομάδων που προωθούν αφηγήσεις κατά των μειονοτήτων ενθαρρύνοντας τους χρήστες να μολύνουν σκόπιμα ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των εβραϊκών κοινοτήτων", προειδοποίησε η έκθεση.

Άλλες θεωρίες συνωμοσίας περιελάμβαναν μια που έδειχνε ότι ο ιός ήταν μέρος μιας «εβραϊκής συνωμοσίας» ή ότι το 5G συνδέθηκε με την πανδημία.

Προωθείται ο λαϊκισμός

Εν τω μεταξύ, ακροδεξιοί πολιτικοί και ειδησεογραφικοί οργανισμοί έχουν χρησιμοποιήσει τον ιό "για να προωθήσουν το αντι-μεταναστευτικό και το λαϊκιστικό τους μήνυμα", ανέφερε η έκθεση.

Προβλήθηκαν επίσης ανησυχίες ότι η συγκεκριμένη πολιτική θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους να γίνουν πιο ευάλωτοι στη ριζοσπαστικοποίηση και την περιποίηση.

Τον Ιούνιο, ο επικεφαλής επιθεωρητής Nik Adams, ο εθνικός συντονιστής για το πρόγραμμα πρόληψης της τρομοκρατίας του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε ότι ορισμένοι ευάλωτοι άνθρωποι θα «τραβηχτούν προς την τρομοκρατική δραστηριότητα», καθώς τα σχολεία, οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας και οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας πλήττονται από την πανδημία.

Η επιτροπή προειδοποίησε επίσης ότι οι αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας και η παραπληροφόρηση διαδόθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο διαδίκτυο, μια ψεύτικη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους μουσουλμάνους που παραβιάζουν το κλείδωμα κοινοποιήθηκε 2.700 φορές, σύμφωνα με την έκθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Κορονοϊός, Ναζί
SHARE:

24Media Network