Βρετανία: Την Πέμπτη οι δύο τελικοί υποψήφιοι για τη διαδοχή της Μέι

Διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο στο Λονδίνο
Διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο στο Λονδίνο AP

Δύο ακόμη ψηφοφορίες θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη μέχρι να προκύψουν οι δύο φιναλίστ που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

Την πρόθεσή του να παραμείνει στον αγώνα για την διαδοχή στην ηγεσία των Συντηρητικών ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Σάζιντ Τζάβιντ, γεγονός που θα οδηγήσει την Πέμπτη στη διεξαγωγή δύο ακόμη ψηφοφοριών, από τις οποίες θα προκύψουν οι δύο τελικοί υποψήφιοι.

Ο Τζάβιντ κατέληξε τελευταίος στην τρίτη ψηφοφορία την Τετάρτη, με 38 ψήφους, αλλά είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, αν και θεωρείται δύσκολο να καταφέρει να φτάσει στο τελικό στάδιο των δύο υποψηφίων, καθώς για κάτι τέτοιο θα πρέπει να λάβει την πλειοψηφία των υποστηρικτών του Ρόρι Στιούαρτ. Το πρωί της Πέμπτης θα διεξαχθεί η πρώτη από τις τελευταίες ψηφοφορίες των βουλευτών, όπου θα αναμετρηθούν οι τέσσερις εναπομείναντες. Στη συνέχεια, το απόγευμα θα γίνει η δεύτερη ψηφοφορία, από την οποία θα γίνει γνωστό ποιοι θα είναι οι δύο που θα διεκδικήσουν τον επόμενο μήνα τις ψήφους των περίπου 160.000 μελών του κόμματος από όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της Τετάρτης, οι επερχόμενες ψηφοφορίες θα είναι μάχη ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, και στον υπουργό Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκοβ, για μία θέση απέναντι στον Μπόρις Τζόνσον, καθώς την Τετάρτη έφτασαν πολύ κοντά στις ψήφους που συγκέντρωσαν (54 και 51 αντίστοιχα).

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρετανία: Ενισχυμένος ο Μπόρις Τζόνσον στην τρίτη ψηφοφορία για την ηγεσία των Τόρις

Βρετανία: Σάρωσε και στη δεύτερη ψηφοφορία για τη διαδοχή της Μέι ο Μπόρις Τζόνσον

Προβάδισμα του Μπόρις Τζόνσον για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι

SHARE: