Βρετανία: Στρατηγός χωρίς στρατό ο Τζόνσον – “Τσουνάμι” παραιτήσεων στην κυβέρνηση

Βρετανία: Στρατηγός χωρίς στρατό ο Τζόνσον – “Τσουνάμι” παραιτήσεων στην κυβέρνηση
Μπόρις Τζόνσον AP

Συνεχίζεται το ντόμινο παραιτήσεων στη βρετανική κυβέρνηση. Από την Τετάρτη, περισσότεροι από 40 υπουργοί, υφυπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης έχουν αποχωρήσει.

Ο υπουργός της Βρετανίας αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Μπράντον Λιούις και η υφυπουργός Οικονομικών Έλεν Γουάτελι ανακοίνωσαν σήμερα την παραίτησή τους, καθώς συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Επιπλέον, την παραίτησή του υπέβαλε και ο υπουργός Ασφαλείας, Ντέμιαν Χιντς αποτελώντας το τρίτο μέλος της κυβέρνησης Τζόνσον που παραιτήθηκε μέσα σε μια ώρα, το πρωί της Πέμπτης.

Σε επιστολή του ανέφερε πως “Δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία η παραίτηση δεκάδων συναδέλφων, όμως για την χώρα μας και για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη δημοκρατία, χρειαζόμαστε μια αλλαγή ηγεσίας.

Παραιτήθηκε και ο υπουργός Επιστημών Τζορτζ Φρίμαν

Παράλληλα, παραιτήθηκε και ο υπουργός Επιστημών, Τζορτζ Φρίμαν.

Ο Φρίμαν κατά την αποχώρησή του, τόνισε πως ο πρωθυπουργός λειτούργησε με “έλλειψη διαφάνειας και ειλικρίνειας απέναντι στα μέλη του Κοινοβουλίου”

Ο εν λόγω υπουργός αποτελεί το πεντηκοστό μέλος της κυβέρνησης που παραιτείται.

Παραιτείται ο υπουργός Συντάξεων Γκάι Όπερμαν

Παραιτήθηκε και ο υπουργός Συντάξεων, Γκάι Όπερμαν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ήταν “ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη συμπεριφορά της ομάδας Νούμερο 10 κατά τη διάρκεια των περιορισμών για την Covid-19”. Καταφέρθηκε μάλιστα, εναντίον του πρωθυπουργού σημειώνοντας πως “Τα πρόσφατα γεγονότα, έχουν αποδείξει περίτρανα πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει με εσάς αρχηγό”.

“Δεν παραιτούμαι”

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είναι ανυποχώρητος και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι ITV.

Φέρεται μάλιστα να είπε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ότι έχουν δύο επιλογές: είτε να επικεντρωθούν το καλοκαίρι στην επίλυση των οικονομικών ζητημάτων, είτε να συμμετάσχουν σε έναν «αγώνα για την εξουσία».

«Μου είπαν ότι ο πρωθυπουργός είναι ανυποχώρητος και δεν θα παραιτηθεί», ανέφερε μέσω του Twitter η πολιτική συντάκτρια του καναλιού, Ανούσκα Αστάνα.

«Οι πηγές μου λένε ότι είπε στους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα επικεντρωθούν είτε στην οικονομική ανάπτυξη είτε στο χάος μιας αναμέτρησης για την ηγεσία, και της συνακόλουθης πίεσης για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version