Χάρβεϊ Γουάινστιν: Καταδικάστηκε σε επιπλέον 16 χρόνια φυλάκισης

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Καταδικάστηκε σε επιπλέον 16 χρόνια φυλάκισης
Χάρβεϊ Γουάινστιν AP

Δικαστήριο του Λος Άντζελες επέβαλε επιπλέον 16 χρόνια φυλάκισης στον Χάρβεϊ Γουάινστιν, για κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης που χρονολογούνται από το 2013.

Ο πρώην μεγιστάνας του κινηματογράφου του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, καταδικάστηκε σε 16 ακόμη χρόνια φυλάκισης, όπως απεφάνθη δικαστήριο στο Λος Άντζελες, καθώς κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης που χρονολογούνται από το 2013.

Ο 70χρονος εκτίει ήδη ποινή 23 ετών για ξεχωριστή καταδίκη στη Νέα Υόρκη.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι τον έχουν καταγγείλει τον Γουάινστιν για βιασμό και ανάρμοστη συμπεριφορά, πράξεις οι οποίες χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι είχε σεξουαλική επαφή με τα θύματα, χωρίς συναίνεση.

Στις 19 Δεκεμβρίου, δικαστήριο του Λος Άντζελες καταδίκασε τον Γουάινστιν για μία κατηγορία βιασμού και δύο κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που αφορούσε ένα μοντέλο και ηθοποιό γνωστό μόνο ως “Jane Doe 1” για να προστατεύσει την ανωνυμία της.

Το θύμα κατέθεσε ότι ο Γουάινστιν τής επιτέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου στο Λος Άντζελες τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο Γουάινστιν αθωώθηκε κατά τη διάρκεια της ίδιας δίκης για σεξουαλική επίθεση εναντίον άλλου κατήγορου. Το δικαστήριο δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ετυμηγορία για τρεις άλλες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της Jennifer Siebel Newsom, της συζύγου του κυβερνήτη της Καλιφόρνια Gavin Newsom.

Σύμφωνα με το BBC, είναι πιθανό να ασκήσει έφεση κατά της ποινής.

Ο πρώην μεγιστάνας του κινηματογράφου αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 18 ετών για την υπόθεση του Λος Άντζελες. Απέφυγε την ποινή κάθειρξης έως και 24 ετών αφού η επιτροπή δεν μπόρεσε να συμφωνήσει για το εάν ο Γουάινστιν είχε σχεδιάσει τον βιασμό ή αν το θύμα ήταν «ιδιαίτερα ευάλωτο».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα