Ξέσπασε η σύντροφος του δολοφονημένου Αφροαμερικανού: Σηκώσαμε τα χέρια ψηλά και του έριξαν πέντε σφαίρες

default image

Λυγίζει η σύντροφος του Philando Castile, που έκανε livestream τη δολοφονία του από αστυνομικούς στη Μινεσότα. "Ακολουθήσαμε τη διαδικασία, γνωρίζαμε τα δικαιώματά μας. Δεν κάναμε τίποτα κακό. Τον πυροβόλησαν 5 φορές", είπε στους δημοσιογράφους (Pics + Vid)

Η σύντροφος του δολοφονηθέντος Philando Castile, η  Diamond Reynolds, που δημοσίευσε ζωντανά το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται το ντοκουμέντο κατά το οποίο άνδρας της αστυνομίας ανοίγει πυρ σε βάρος του αφροαμερικανού, μπροστά στα μάτια της κόρης της, καταγγέλλει ότι βρισκόταν υπό παράνομη κράτηση μέχρι σήμερα το πρωί.

“Ήμουν υπό κράτηση μέχρι τις 5 το πρωί (τοπική ώρα), πήραν μακριά την κόρη μου. Μου απαγόρευσαν να μιλήσω στα ΜΜΕ μέχρι τη στιγμή που με πήγαν στην είσοδο του σπιτιού μου, είπαν ψέμματα ότι με είχαν αφήσει ελεύθερη. Μας κατηγόρησαν ότι εμείς φταίμε. Δεν κάναμε τίποτα. Σηκώσαμε ψηλά τα χέρια και ακολουθήσαμε τη διαδικασία και τον πυροβόλησαν όχι μία, όχι δυο, όχι τρεις, αλλά πέντε φορές. Μου πήραν το κινητό τηλέφωνο και το πέταξαν, σημαδεύοντας με με όπλα”, δήλωσε στις κάμερες η Reynolds.

 

Το χρονικό της δολοφονίας

Η Reynolds και ο σύντροφός της επέβαιναν στο αυτοκίνητό τους όταν η αστυνομία σταμάτησε το όχημα τους επειδή ένα από τα πίσω φανάρια, ήταν σπασμένο.

Ο σύντροφος της ενημέρωσε το όργανο της τάξης κατόπιν ερώτησης του, ότι έχει όπλο στο αυτοκίνητο το οποίο κατείχε με νόμιμο τρόπο. Εκείνος του ζητά την ταυτότητα του και όταν το θύμα προσπάθησε να βρει το πορτοφόλι του, τότε πυροβολήθηκε τέσσερις συνολικά φορές. Νωρίτερα του είχε πει πως θα βγάλει το πορτοφόλι του από το ντουλαπάκι και όχι το περίστροφο.

“Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί τον σκοτώνετε;” ακούγεται να φωνάζει η 32χρονη Reynolds, στο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το τοπικό  WCCO και η N.Y. Daily News. “Του είπα να μην το πλησιάσει (εννοώντας το ντουλαπάκι του οχήματος), του είπα να κατεβάσει τα χέρια του”, φωνάζει ο αστυνομικός ο οποίος συνεχίζει να κρατά παρατεταμένο το όπλο του.

“Του είπατε να βρει την ταυτότητα του κύριε”, λέει η γυναίκα. “Τον πυροβολήσατε κύριε και εκείνος έψαχνε την ταυτότητα του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα