YouTube: 9χρονος κέρδισε πάνω από 200 εκατ. δολάρια ανοίγοντας παιχνίδια

YouTube: 9χρονος κέρδισε πάνω από 200 εκατ. δολάρια ανοίγοντας παιχνίδια
YouTube Ryan's World

Ο Ryan Kaji κερδίζει εκατομμύρια για να βιντεοσκοπείται, ενώ ανοίγει παιχνίδια. Αυτό αρκούσε για να τον οδηγήσει στην πρώτη θέση του Forbes ως τον πιο ακριβοπληρωμένο Youtuber του 2020.

Ο 9χρονος Ryan Kaji είναι το κορυφαίο αστέρι του YouTube, σύμφωνα με το Forbes, αφήνοντας πίσω του στην κατάταξη των απολαβών μεγάλα ονόματα όπως ο Jeffree Star. Ο Ryan κέρδισε 29,5 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι από τα λεγόμενα unboxing βίντεο του, όπου το χαρισματικό παιδί απλά αφαιρεί παιχνίδια από τις συσκευασίες τους. Για τον ίδιο δεν αποτελεί έκπληξη, αφού είναι τρίτη συνεχόμενη χρονιά που τα εισοδήματά του αγγίζουν τέτοια ποσά.

Ο Ryan πρωταγωνιστεί επίσης στη δική του σειρά Nickelodeon που ονομάζεται Ryan’s Mystery Playdate, ενώ υπήρχε ένα γιγάντιο μπαλόνι βασισμένο στον υπερήρωα – alter ego στη φετινή διάσημη παρέλαση της ημέρας των ευχαριστιών του Macy. Πρόκεται για τον πρώτο YouTuber που εμφανίστηκε ποτέ στο συγκεκριμένο θέαμα, σύμφωνα με το mic.

Ο μικρός -και πιθανώς και οι γονείς του- αντλούν μόνο ένα μέρος του εισοδήματός τους από το YouTube. Κερδίζουν τα περισσότερα χρήματά τους από συμφωνίες αδειοδότησης σε επώνυμα προϊόντα “Ryan’s World” που πωλούνται σε εμπόρους λιανικής όπως η Amazon, η Target και η Walmart. Η σειρά περισσότερων από 5.000 προϊόντων, η οποία περιλαμβάνει φιγούρες, σακίδια πλάτης, είδη διακόσμησης, μάσκες, οδοντόκρεμα και άλλα, πραγματοποίησε πωλήσεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

Η οικογένεια Kaji έχει δεχθεί τα πυρά χρηστών του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια επειδή δεν καθιστά σαφές στους θεατές ότι όλα αυτά τα προϊόντα που παίζουν στο κανάλι τους είναι διαφημίσεις και όχι απλές “αξιολογήσεις παιχνιδιών”. Το 2019, αναφέρθηκε ότι η επιχείρησή τους ήταν υπό έρευνα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

«Τα παιδιά που παρακολουθούν αυτά τα βίντεο μαθαίνουν ότι αυτό που κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους είναι να παίρνουν πράγματα», δήλωσε ο ειδικός και παιδίατρος Michael Rich. «Το χαρακτηρίζω καταναλωτικό πορνό επειδή η απόλαυση και η χαρά είναι μια πολύ εφήμερη, φευγαλέα στιγμή, επειδή ήδη “βρισκόμαστε” στο επόμενο πράγμα και στο επόμενο πράγμα και το επόμενο».

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν η ζωή του Ryan είναι τόσο χαλαρή όσο φαίνεται στην κάμερα. Παρά το ότι περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στο διαδίκτυο, τα μέλη της οικογένειας Kaji έδωσε στην δημοσιότητα λίγες ματιές “πίσω από την κουρτίνα”.

Γνωρίζουμε ότι η οικογένεια διαθέτει πολλές ιδιοκτησίες, συμπεριλαμβανομένου ενός σπιτιού έξι υπνοδωματίων στο Τέξας, αξίας περίπου 995.000 δολαρίων

Δείτε ενα πρόσφατο βίντεο από το κανάλι του που μέχρι στιγμής απαριθμεί 27,7 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα