ΥΠΕΞ Ρωσίας: "Μην πανικοβάλεστε με τον κοροναϊό"

Κοροναϊός
Κοροναϊός AP

"Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε, να δημιουργούμε θεωρίες συνωμοσίας και να ακολουθούμε πολιτική διακρίσεων", δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης διεθνών οργανισμών του ρωσικού ΥΠΕΞ.

"Η κατάσταση με τον νέο κοροναϊό COVID-19 είναι σοβαρή, προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο, αλλά δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε, να δημιουργούμε θεωρίες συνωμοσίας και να ακολουθούμε πολιτική διακρίσεων", δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης διεθνών οργανισμών του ρωσικού ΥΠΕΞ Πιότρ Ιλίτσεφ, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει στην παρασκευή του εμβολίου κατά το κορναϊού.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η κατάσταση προς το παρόν δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, αλλά η δυναμική στην προσπάθεια αυτή είναι θετική, όπως και ότι θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα δυστυχώς, καθώς δεν έχει εντοπισθεί η εστία του ιού αυτού, το σημείο από όπου προήλθε.

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός βιομηχανίας και εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, είπε ότι όλες οι ρωσικές επιχειρήσεις ιατρικών και φαρμακευτικών ειδών καλύπτουν τις ανάγκες σε ιατρικές μάσκες, ενώ τόνισε ότι η αύξηση των τιμών σ’ αυτό το είδος είναι «εντελώς απαράδεκτη».

Ο ίδιος είπε ότι η Ρωσία έστειλε με την μορφή της ιατρικής βοήθειας στην Κίνα 2 εκατομμύρια ιατρικές μάσκες και ιατρικά σκευάσματα.

Νωρίτερα ο υπουργός είχε δηλώσει ότι ημερησίως παράγονται 900.000 ιατρικές μάσκες και η παραγωγή τους θα αυξηθεί στις 1.000.000.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Ρωσία, Covid-19
SHARE: