Ασάνζ καλεί Γκιλάρντ

default image

Την άμεση παρέμβαση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας, απαιτεί ο Τζουλιάν Ασάνζ. Απαιτεί προστασία απέναντι στις ΗΠΑ. Ξανά στο εδώλιο τη Δευτέρα. Η μάχη της έκδοσης και η στάση της Τζουλια Γκιλαρντ

Από το Λονδίνο που βρίσκεται, ο ιδρυτής και διευθυντής της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ζήτησε για άλλη μια φορά από την πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, να παρέμβει και να απαιτήσει από την αμερικάνικη πρεσβεία να τον αφήσει ήσυχο.

Τον τελευταίο καιρό, ο Ασάνζ έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην Αυστραλία, τη χώρα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αλλά προηγουμένως θα ήθελε να έχει τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα τον παραδώσει στους Αμερικανούς, σε περίπτωση που οι τελευταίοι ζητήσουν την έκδοσή του.

Τη Δευτέρα (07/02)  ο Ασάνζ θα παρουσιαστεί και πάλι ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου, το οποίο και θα αποφανθεί αν θα τον εκδώσει στη Σουηδία για να απολογηθεί για το βιασμό δύο γυναικών.

Μιλώντας, μέσω βίντεο, στους υποστηρικτές του στη Μελβούρνη, ο Τζούλιαν Ασάνζ είπε ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της γύρω από το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τον παγκόσμιο θόρυβο που ξέσπασε, όταν η WikiLeaks έδωσε στη δημοσιότητα τα διπλωματικά απόρρητα των Ηνωμένων Πολιτειών, η Τζούλιαν Γκίλαρντ είχε δηλώσει ότι πρόκειται για μια “παράνομη” πράξη.

Η δήλωση αυτή της πρωθυπουργού είχε γίνει πριν καν η ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνήσει την όλη υπόθεση και αποφανθεί αν ο Ασάνζ είχε παραβιάσει την αυστραλιανή νομοθεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα