Υπόθεση Πετρέους: Ο Πράκτορας του FBI και οι γυμνές φωτογραφίες στην Τζιλ Κέλεϊ

default image

Νέες πτυχές στην υπόθεση Πετρέους που αποτελεί νούμερο ένα σκάνδαλο στις Η.Π.Α. Ο έρωτας του πράκτορα του FBI με την Κέλεϊ και οι γυμνές φωτογραφίες

Ο ανώτατος Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Τζον Αλεν, που διαδέχτηκε τον Ντέιβιντ Πετρέους τον Ιούλιο του 2011, αποτελεί αντικείμενο έρευνας για πιθανή ανάρμοστη επικοινωνία με τη γυναίκα που βρίσκεται από χθες στο επίκεντρο του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής της CIA, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λείο Πανέτα, διατάχθηκε έρευνα από το FBI για τον Άλεν. Ο Πετρέους, είχε τη θέση του Άλεν πριν πάει στην CIA, από την οποία και παραιτήθηκε εξαιτίας της εξωσυζυγικής του σχέσης με την Μπρόντγουελ.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχος από το Πεντάγωνο, το FBI έχει στην κατοχή του και εξετάζει την επικοινωνία  Άλεν και Κέλι, με έκταση μεταξύ 20.000 και 30.000 σελίδων.

Το υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε ότι ο Άλεν θα παραμείνει στη θέση του και εξήρε τη συμβολή του στρατηγού στο Αφγανιστάν. Ωστόσο, η προγραμματισμένη υποψηφιότητα του Άλεν για τη διοίκηση των αμερικανικών και των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη δεν θα προχωρήσει μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Δημοσίευμα “φωτιά” της WSJ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, η Τζιλ Κέλεϊ, εθελόντρια που οργανώνει κοινωνικές δραστηριότητες για το στρατιωτικό προσωπικό στη βάση ΜακΝτιλ κοντά στην Τάμπα της Φλόριντα, ανέφερε τον περασμένο Μάιο σε φίλο της και πράκτορα του FBI την ύπαρξη των απειλητικών μηνυμάτων.

Εκείνος ενημέρωσε την υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος του FBI, η οποία άνοιξε έρευνα. Ωστόσο, οι πράκτορες της υπηρεσία του FBI σύντομα διαπίστωσαν ότι ο φίλος της καταγγέλλουσας και συνάδελφός τους είχε αναπτύξει εμμονή με την υπόθεση και αναγκάσθηκαν να τον εξαιρέσουν από την έρευνα.

Οι συνάδελφοί του διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια της έρευνας ότι είχε στείλει φωτογραφίες του που τον έδειχναν γυμνό από τη μέση και πάνω, στην Τζιλ Κέλεϊ. 

Παραπέμποντας σε πρόθεση πολιτικής εκμετάλλευσης ή φόβους για συνωμοσία, ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου αναρωτιούνται πάντως για τη χρονική συγκυρία της αποκάλυψης της υπόθεσης, μία εβδομάδα πριν από την κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση στο Κογκρέσο για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη.

Η υπόθεση αποτελεί θέμα πολεμικής εδώ και δύο μήνες και πλέον επικεντρώνεται στον τρόπο αντίδρασης της CIA στην επίθεση αυτή.

Ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους επρόκειτο να καταθέσει κατά την ακρόαση αυτή, αλλά τελικά τη θέση του θα λάβει ο υποδιευθυντής της CIA Μάικλ Μόρελ.

Οι διφορούμενες δηλώσεις της Πόλα Μπρόντουελ, της ερωμένης του στρατηγού Πετρέους, στο Ντένβερ στα τέλη Οκτωβρίου για το θέμα, εγείρουν  ερωτήματα σχετικά με το τι γνώριζε ο επικεφαλής της CIA και τι είχε πει στην ίδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα