Υπουργός Άμυνας δεν θα εμπιστευόταν τα κρατικά ναυπηγεία να φτιάξουν ούτε κανό

Υπουργός Άμυνας δεν θα εμπιστευόταν τα κρατικά ναυπηγεία να φτιάξουν ούτε κανό

Σάλο προκάλεσε η δήλωση του Ντέιβιντ Τζόνστον, Υπουργού Αμύνης της Αυστραλίας, για την ικανότητα των ναυπηγείων της χώρας να κατασκευάσουν πολεμικά πλοία

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόσφατη δήλωση του ομοσπονδιακού υπουργού 'Αμυνας, ο οποίος αναφερόμενος στην αυστραλιανή εταιρεία ναυπήγησης υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό είπε ότι δεν είναι ικανή να κατασκευάσει ούτε κανό.

Η δήλωση που εξόργισε τους υπεύθυνους της εταιρείας, την αντιπολίτευση και την κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας, έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Γερουσία για τις προθέσεις της κυβέρνησης 'Αμποτ να αναθέσει σε γιαπωνέζικη εταιρεία την κατασκευή των υποβρυχίων που χρειάζεται το αυστραλιανό Πολεμικό Ναυτικό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Γερουσία ο υπουργός 'Αμυνας Ντέιβιντ Τζόνστον, είπε ότι δεν εμπιστεύεται την Αυστραλιανή Εταιρία Ναυπήγησης Υποβρυχίων να κατασκευάσει ούτε ένα κανό.

Η δήλωση του υπουργού, που εξόργισε πολλούς συναδέλφους του στη Γερουσία, μεταξύ των οποίων και τον αρχηγό της πολιτειακής αντιπολίτευσης του κόμματος των Φιλελευθέρων, ανάγκασε τον πρωθυπουργό, Τόνι ‘Αμποτ να βγει και να δηλώσει πως η Αυστραλιανή Εταιρεία Ναυπήγησης Υποβρυχίων έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη στήριξη του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Για το ίδιο θέμα, ο αρχηγός του κόμματος των Φιλελευθέρων στην Γερουσία, Στίβεν Μάρσαλ, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στην ναυπηγική εταιρεία, που εδρεύει στην Αδελαΐδα, έχουν όλα τα προσόντα που απαιτούνται για να φέρουν σε πέρας το έργο που έχουν αναλάβει.

Παράλληλα χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού 'Αμυνας, εντελώς απαράδεκτες και του ζήτησε να ανακαλέσει τα όσα είπε και να ζητήσει συγγνώμη από τους εργαζόμενους, τη διεύθυνση των ναυπηγείων και τους κατοίκους της Νότιας Αυστραλίας πράγμα που έκανε ο υπουργός.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network