Ζελένσκι: 1.300 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Ζελένσκι: 1.300 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής
AP

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε πως η Δύση θα έπρεπε να έχει επέμβει περισσότερο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου ενώ αναφέρθηκε στον αριθμό στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Περίπου 1.300 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μιλώντας κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης τύπου, ο Ζελένσκι είπε ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας άρχισαν να συζητούν συγκεκριμένα θέματα παρά να ανταλλάσσουν τελεσίγραφα, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ADVERTISING

Είπε, επίσης, ότι η Δύση θα έπρεπε να εμπλακεί περισσότερο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, όμως χαιρέτισε τις προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ να μεσολαβήσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και ανέφερε πως πρότεινε στον Μπένετ τη διεξαγωγή συνομιλιών στην Ιερουσαλήμ.

Εκανε επίσης λόγο για μια "εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση" της Μόσχας, η οποία προηγουμένως το μόνο που έκανε ηταν να "θέτει τελεσίγραφα" στις συνομιλίες της με τους Ουκρανούς.

Οταν ρωτήθηκε για δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή, ο οποίος είχε μιλήσει για "προόδους" στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε "ικανοποιημένος που έλαβε ένα σήμα από τη Ρωσία".

Κατά τις τελευταίες συνομιλίες, "αρχίσαμε να μιλάμε" και η Μόσχα "πλέον δεν θέτει απλώς τελεσίγραφα", κάτι που συνιστά "μια εκ θεμελίων διαφορετική προσέγγιση", πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ακόμα αναφέρθηκε στον Δήμαρχο της Μελιτούπολης σημειώνοντας ότι είναι ζωντανός, όμως βασανίζεται από τους Ρώσους.

"Οι περισσότερες ουκρανικές επιχειρήσεις σταμάτησαν να λειτουργούν από τότε που η Ρωσία εξαπέλυσε την την εισβολή της στην Ουκρανία", πρόσθεσε αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Ο οικονομικός σύμβουλος το Ζελένσκι είχε προηγουμένως εκτιμήσει ότι η ρωσική εισβολή έχει ήδη προκαλέσει ζημιές ύψους άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

SHARE:

24Media Network