Ζελένσκι στο βελγικό κοινονοβούλιο: "Η ειρήνη έχει μεγαλύτερη αξία από τα διαμάντια"

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης στο βελγικό κοινοβούλιο
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης στο βελγικό κοινοβούλιο AP PHOTO/VIRGINIA MAYO

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στους Βέλγους βουλευτές να στηρίξουν την Ουκρανία, αλλά και να ενισχύσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

"Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Μαριούπολη. Ολοι ξέρουν ότι μία ανθρωπιστική καταστροφή συντελείται στην Μαριούπολη", δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης στο βελγικό κοινοβούλιο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ουκρανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους Βέλγους βουλευτές να βοηθήσουν την χώρα του με όπλα, ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και με την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

ADVERTISING

«Πιστεύω ότι η ειρήνη έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τα διαμάντια (της Αμβέρσας), από τις συμφωνίες με την Ρωσία, από τα ρωσικά πλοία στα λιμάνια, περισσότερη αξία επίσης από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, άρα βοηθήστε μας».

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να εγκαταλείψει τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας, λέγοντας ότι αν γίνει αυτό «η τυραννία θα ξεριζώσει τις αξίες για τις οποίες είστε περήφανοι».

Καταλήγοντας, ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχαρίστησε το Βέλγιο για τη βοήθεια προς τη χώρα του, με στρατιωτικό και υλικό εξοπλισμό, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η στήριξη θα συνεχιστεί. «Δόξα στην Ουκρανία», φώναξε, τέλος, ενώ οι βουλευτές σηκώθηκαν από τα έδρανα για να τον καταχειροκροτήσουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία, Ρωσία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
SHARE:

24Media Network