Κώστας Γαβράς: "Κουράγιο Έλληνες"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "MON COLONEL"
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "MON COLONEL" MOTIONTEAM

Διαβάστε τι δήλωσε ο διακεκριμένος Έλληνας σκηνοθέτης για την οικονομική κρίση. Γιατί διαδήλωσε με τους Γάλλους, που φώναξαν "Είμαστε όλοι Έλληνες"

Για "τρίτο παγκόσμιο πόλεμο" κάνει λόγο ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, περιγράφοντας την οικονομική κρίση, που βιώνει η χώρα μας.

"Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα ενός οικονομικού πολέμου. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος", δήλωσε ο κ. Γαβράς, σχολιάζοντας τη συμμετοχή του υπέρ της Ελλάδας μαζί με χιλιάδες άλλους κατοίκους του Παρισιού..

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο σκηνοθέτης κατέκρινε την Γερμανία για την στάση της απέναντι στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως "όλες οι αγριότητες των Γερμανών, η βαρβαρότητα, είναι κάτι απίθανο πώς οι Γερμανοί έφτασαν σε τέτοια άκρα".

"Αυτοί που πούλησαν τόσα πράγματα στην Ελλάδα, που έκαναν τόσα σκάνδαλα στην Ελλάδα, πληρώνοντας τούς μεν και τους δε για να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Αυτό το ξεχνούν τώρα. Η κ. Μέρκελ αδιαφορεί", είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ευχήθηκε στους Έλληνες "κουράγιο και αισιοδοξία", διαμηνύοντας ότι "θα περάσει κι αυτός ο καημός".

"Αυτή η τρομερή κρίση μπορεί να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αλλάξει ριζικά το ελληνικό κράτος. Αυτοί που δεν πλήρωναν τους φόρους, αυτοί οι υπουργοί που έπαιρναν δώρα απ' τους ξένους. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, αυτά πρέπει να αλλάξουν ουσιαστικά", πρόσθεσε.

SHARE:

24Media Network