10 συνήθειες που πρέπει να ξεφορτωθείς για να πετύχεις

10 συνήθειες που πρέπει να ξεφορτωθείς για να πετύχεις

Αυτές είναι οι 10 συνήθειες που πρέπει να ξεφορτωθείς για να δεις τη ζωή σου να αλλάζει προς το καλύτερο (Pics)

Ο καθένας έχει τις δικές του συνήθειες, όπως και διαφορετικά χαρακτηριστικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Υπάρχουν, όμως, μερικά πράγματα που πρέπει να σταματήσεις αν θες να πετύχεις.

Αυτές είναι οι 10 συνήθεις που οι πετυχημένοι άνθρωποι ξεφορτώθηκαν και είδαν τη ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο.

1. Το να μην εκφράζεις την άποψή σου

10 συνήθειες που πρέπει να ξεφορτωθείς για να πετύχεις

 

Δεν μπορεί να μην έχει άποψη για τα ζητήματα που απασχολούν τη δουλειά σου και την κοινωνία στην οποία αποτελείς κομμάτι. Μπορεί να πιστεύεις ότι η άποψή σου είναι λανθασμένη ή απλά να κομπιάζεις όταν ακούς άλλες απόψεις που μοιάζουν πιο εμπεριστατωμένες από τη δική σου. Μπορεί να συμβεί, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να σε κρατάει από το να εκφράσεις τη δική σου άποψη. Οφείλεις να κάνεις τον εαυτό σου να ξεχωρίσει από το πλήθος, πράγμα που θα το κάνεις με την άποψή σου ή την αντίδρασή σου.

2. Είσαι πάντα αργοπορημένος/ η

10 συνήθειες που πρέπει να ξεφορτωθείς για να πετύχεις

 

Μπορεί να φαίνεται μια ασήμαντη συνήθεια, ωστόσο λέει πολλά για τον χαρακτήρα σου και για τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι γύρω σου.

Με το να είσαι πάντα στην ώρα σου περνάς το μήνυμα ότι είσαι ένας υπεύθυνος άνθρωπος, αξιόπιστος και σοβαρός. Αν συνηθίζεις να αργήσεις στα ραντεβού εκπέμπεις το μήνυμα ότι δεν παίρνεις τα πράγματα σοβαρά.

3. Καταπιάνεσαι από περιστατικά και κρατάς κακία

Η συγκεκριμένη συνήθεια κάνει περισσότερο κακό σ' εσένα παρά σε εκείνον τον υπεύθυνο που σε αδίκησε κάποια στιγμή. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φορέσεις το πιο ευγενικό σου χαμόγελο και να το αφήσεις να περάσει, αποφεύγοντας έτσι το στρες. Στο κάτω κάτω ο κόσμος είναι άδικος και σίγουρα θα βρεθεί κάποιος στο δρόμο που όχι μόνο θα σε αδικήσει, αλλά θα κάνει τη ζωή σου δύσκολη.

4. Είσαι σπάταλος/ η

10 συνήθειες που πρέπει να ξεφορτωθείς για να πετύχεις

Είναι πολλές οι φορές που δεν έχει τελειώσει καν ο μήνας και το πορτοφόλι σου έχει στεγνώσει για τα καλά, αφήνοντας σε να αναρωτιέσαι πως θα βγάλεις το τελευταίο 10 ήμερο. Για να μην συμβαίνει, λοιπόν, αυτό φρόντισε να μην παίρνεις σβάρνα τα μαγαζιά κάθε πρώτη του μηνός που περνάει ο μισθός σου, αλλά εκπαίδευσε τον εαυτό σου να αρκεστεί στα απαραίτητα και έτσι θα σου περισσέψουν χρήματα να τον κακομάθεις.

5. Όταν αναβάλλεις τα σχέδιά σου

Το μόνο πράγμα που μπορεί παίρνει αναβολή στη ζωή σου είναι το ξυπνητήρι σου κι αυτό όχι κάθε μέρα. Αν συνηθίζεις να αναβάλλει τα σχέδιά σου ή το deadline που έχει θέσει για την υλοποίηση κάποιου εγχειρήματος, το πιθανότερο είναι να το αφήσεις στη μέση. Και κάπως έτσι, τα παρατάς σχεδόν όλα και ακόμη κι αν πάρεις την απόφαση να αφοσιωθείς σε κάτι δεν θα σε πιστεύει κανείς.

6. Δεν είσαι ειλικρινής

Το ψέμα είναι εθιστικό και μπορεί σε περίπτωση που το έχεις συνηθίσει να βγαίνει αβίαστα από το στόμα σου, ακόμη κι αν οι προθέσεις σου είναι καλές. Επειδή, εκτός από εθιστικό το ψέμα έχει και κοντά ποδάρια το πιθανότερο είναι να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα και να εκτεθείς. Αν εκτεθείς κανείς δεν θα σε παίρνει στα σοβαρά, ακόμα κι αν λες την αλήθεια.

10 συνήθειες που πρέπει να ξεφορτωθείς για να πετύχεις

7. Παραπονιέσαι... συνέχεια

Αν συνηθίζεις να παραπονιέσαι για όλα ή συχνά, σταμάτα το. Κανείς δεν θέλει να συναναστρέφεται με ανθρώπους που είναι αρνητικοί και κλαψουρίζουν και σχολιάζουν αρνητικά τα πάντα. Γίνε λίγο πιο αισιόδοξος και θα δεις ότι δεν είναι όλα άσχημα.

8. Είσαι υπερβολικά κλειστός χαρακτήρας

Η επιτυχία βασίζεται συχνά στον κύκλο ανθρώπων που γνωρίζεις. Έτσι, λοιπόν όσο πιο ευρείς είναι τόσο πιο εύκολη γίνεται και η προσωπική και η επαγγελματική σου ζωή. Αυτό γιατί πάντα συναντάς ανθρώπους που θα μπορούσαν να σου προσφέρουν βοήθεια όταν τη χρειαστείς ή να τους βοηθήσεις εσύ, να θυμάσαι το καλό επιστρέφει σε σένα.

9. Δεν φροντίζεις αρκετά τον εαυτό σου

10 συνήθειες που πρέπει να ξεφορτωθείς για να πετύχεις

Το σημαντικότερο πράγμα για την επιτυχία σου είναι να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου και την υγεία σου. Το άγχος της καθημερινότητας μπορεί να σε πνίγει, ωστόσο δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να ανασάνει. Με το να πνίγεσαι και να αγχώνεσαι δεν λύνεις τα προβλήματά σου, τα κάνεις απλά χειρότερα.

10. Βελτίωσε τη γλώσσα του σώματος

Η πρώτη εντύπωση μετράει τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική σου πορεία. Περνώντας τα κατάλληλα σήματα γίνεσαι άμεσα πιο συμπαθής στους άλλους και επειδή το σώμα μερικές φορές μιλάει πιο πολύ απ' ότι εσύ, καλό είναι να μάθεις ποιες είναι οι κατάλληλες κινήσεις και να τις  βάλεις σε εφαρμογή. Το σημαντικότερο, όσον αφορά της γλώσσα του σώματος είναι να κοιτάς τον συνομιλητή σου στα μάτια, εφιστώντας όλη την προσοχή σου.

(ΠΗΓΗ: Brightside.me)

SHARE:

24Media Network