Η ελληνική επιχείρηση που φροντίζει να ξυπνάς σωστά

Η ελληνική επιχείρηση που φροντίζει να ξυπνάς σωστά
Γυναίκα απολαμβάνει ένα ανατομικό στρώμα Candia Candia

Βρισκόμαστε στο εργοστάσιο της Candia, στα Σπάτα, εκεί που κάποιοι φροντίζουν για τον ύπνο μας

“Εργασία και ύπνος”: Μια προφανής απάντηση στο ερώτημα “τι είναι ζωή”, αφού αυτά τα δύο καταλαμβάνουν σχεδόν τα 2/3 του παραγωγικού ανθρώπινου βίου…

Βρισκόμαστε στο εργοστάσιο της Candia, στα Σπάτα, και, λίγο πριν μιλήσουμε με τον Μιχάλη Βελιβασάκη, που μαζί με το Γιώργο Βελιβασάκη, “τρέχουν” αυτή τη δυναμική επιχείρηση που ιδρύθηκε από τους γονείς τους το 1973, παρατηρούμε τους εργαζόμενους. Εισπράττει κανείς μια θετική ενέργεια σε αυτό το χώρο, την αίσθηση ότι οι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι με την καθημερινότητά τους. “Είναι σημαντικό για μας να νιώθουν έτσι και να ξέρουν ότι, αν θέλουν, θα πάρουν σύνταξη από εδώ”, σχολιάζει ο συνομιλητής μας. Φροντίζοντας για τον ποιοτικό ύπνο χιλιάδων ανθρώπων, η Candia φαίνεται ότι, παράλληλα, προσφέρει ποιοτικές συνθήκες εργασίας και ασφάλεια σε πάνω από 100 εργαζόμενους.

“Πώς καταλαβαίνει κανείς ότι έχει κοιμηθεί καλά;”, ρωτάμε τον κύριο Βελιβασάκη. “Από το πώς θα ξυπνήσει την επόμενη μέρα”, απαντά. “Και για αυτό η υπόσχεσή μας προς τον πελάτη είναι ‘Wake up in the Mediterranean. Αν ξυπνά ξεκούραστος, ανανεωμένος και φρέσκος -ανάλαφρος όπως ύστερα από ένα ξύπνημα στη Μεσόγειο- θα εκτιμήσει την ποιότητα του προϊόντος μας και θα νιώσει ότι έκανε καλή επιλογή”.

Οι άνθρωπο της Candia Candia

Η Candia παράγει αρκετές κατηγορίες στρωμάτων, με κοινό χαρακτηριστικό την ποιότητα, στην οποία δεν γίνεται καμία “έκπτωση” – πάγια αρχή της επιχείρησης από την ίδρυσή της. Χαρακτηριστικό αυτής της φιλοσοφίας είναι το πώς καθορίζεται ο χρόνος της εγγύησης που συνοδεύει κάθε προϊόν. “Δεν είμαστε μία εταιρεία που δίνει εγγύηση στην τύχη”, λέει ο κύριος Βελιβασάκης. “Είμαστε σίγουροι για την εγγύηση που θα δώσουμε και αυτό γιατί όλα τα στρώματα που κατασκευάζουμε τα δοκιμάζουμε με ένα ανδρείκελο βάρους 140 κιλών -δηλαδή ένα αρκετά μεγάλο μέγιστο όριο- και κάνουμε χιλιάδες ταλαντώσεις. Με βάση μελέτη που έχει δείξει ότι ο μέσος άνθρωπος γυρίζει στον ύπνο του περίπου 40 φορές το βράδυ, προσδιορίζουμε την αντοχή του κάθε στρώματος. Και η εγγύηση που δίνουμε είναι χωρίς ‘αστεράκια’. Αν πάθει κάτι το στρώμα το επισκευάζουμε ή το αντικαθιστούμε, ακόμη και την τελευταία μέρα της εγγύησης”.

Αν υπήρχε “τέλειος ύπνος”, ο άνθρωπος θα ξυπνούσε ακριβώς στη θέση που είχε πέσει για να κοιμηθεί. Πρακτικά, αυτό δεν γίνεται. Όμως όσο πιο λίγες φορες γυρνά κανείς στον ύπνο του το βράδυ, τόσο πιο ξεκούραστο είναι το στρώμα. “Επί της ουσίας, πρέπει να βρούμε ποιο στρώμα αγκαλιάζει καλύτερα το κάθε σώμα το οποίο είναι διαφορετικό”, εξηγεί ο κύριος Βελιβασάκης. “Όσο περισσότερα σημεία επαφής έχει το στρώμα με το σώμα, τόσο καλύτερα μοιράζεται το βάρος. Σε αυτή την αρχή άλλωστε βασίζεται και το ‘στρώμα’ του φακίρη!”

Στήριξη και άνεση, είναι τα δύο στοιχεία που καθορίζουν τον ποιοτικό ύπνο. Αφενός σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, αφετέρου λιγότερες “περιστροφές” του σώματος στη διάρκεια του ύπνου. “Βοηθούμε τον πελάτη να διαλέξει το στρώμα που του εξασφαλίζει αυτά τα δύο στοιχεία”, λέει ο κύριος Βελιβασάκης. “Αρχικά διαλέγοντας κατηγορία -με φυσικά ή συνθετικά υλικά, και στις δύο περιπτώσεις ποιοτικά- και στη συνέχεια με βάση τη στάση που κοιμάται. Προσδιορίζουμε επίσης το σωματότυπό του, καθώς εξελίξαμε τα στρώματά μας με βάση δική μας μεγάλη μελέτη που κατέληξε σε στατιστικά συμπεράσματα για το ποιο στρώμα ταιριάζει σε κάθε τύπο σώματος. Έτσι μπορούμε να του προτείνουμε 3 ή 4 επιλογές που ταιριάζουν ακριβώς στις ανάγκες του”.

“Αξίζουν τα χρήματα που πληρώνει κανείς για ένα καλό στρώμα;”, ρωτούμε το συνομιλητή μας. “Το στρώμα είναι το μοναδικό προϊόν που, σε σχέση με το χρόνο που το χρησιμοποιούμε, το πληρώνουμε τόσο λίγο”, απαντά.

-Και ποια θα ήταν η συμβουλή σας σε κάποιον για καλό ύπνο, ανεξάρτητα από το στρώμα;

-Πέρα από τα τετριμμένα -να μη χρησιμοποιεί κανείς ηλεκτρονικές συσκευές και τα λοιπά πριν από τον ύπνο-, θα έλεγα “αγκάλιασε τη γυναίκα σου, φίλησε τα παιδιά σου, σκέψου κάτι ωραίο και πέσε για ύπνο. Είναι ψυχολογία. Το θέμα είναι να ξαπλώσεις ευχάριστα και να ξυπνήσεις άνετα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα