post impression url

Μικρές πράξεις στο σπίτι, μεγάλες αλλαγές στον πλανήτη

Μικρές πράξεις στο σπίτι, μεγάλες αλλαγές στον πλανήτη

Συμβουλές και tips για το πώς θα βοηθήσεις στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του νοικοκυριού σου.

Σε μια περίοδο που το σπίτι μας γίνεται και πάλι το επίκεντρο των καθημερινών μας δραστηριοτήτων, καθώς η πανδημία μας θέλει να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο μέσα, η συζήτηση για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του νοικοκυριού μας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Πολλοί από εμάς ίσως δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο περιβάλλον, κάθε φορά που βάζουμε πλυντήριο ρούχων, πλένουμε τα πιάτα, βουρτσίζουμε τα δόντια ή λούζουμε τα μαλλιά μας. Κι όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε μας κίνηση μπορεί να επηρεάσει το ενεργειακό μας αποτύπωμα. Έτσι, λοιπόν, μέσα από μικρές πράξεις στο σπίτι και με σύμμαχό μας τα προϊόντα της P&G, ο καθένας μας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας, υιοθετώντας νέες συνήθειες όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η εξοικονόμηση νερού, η ανακύκλωση κ.ά.

Παρακάτω βρίσκονται μερικά tips για κάθε δωμάτιο του σπιτιού ξεχωριστά που θα βοηθήσουν στην καθημερινότητά σου.

Κουζίνα

Tip No1: Δεν υπάρχει λόγος για σπατάλη νερού κατά το ξέβγαλμα των πιάτων πριν μπουν στο πλυντήριο, αφού μπορούμε να το αποφύγουμε χάρη στην τεχνολογία των προϊόντων όπως οι κάψουλες πιάτων Fairy, που καθαρίζουν αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζονται πρόπλυση.

Tip No2: Προτιμήστε να βάζετε το πλυντήριο πιάτων σε λειτουργία τη νύχτα, καθώς τότε καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Επιπλέον, επιλέξτε να αγοράσετε προϊόντα Fairy, που για την δημιουργία τους χρησιμοποιείται 100% ανακυκλώσιμη ενέργεια στα βιώσιμα εργοστάσια όπου παράγονται.

Tip No3: Αφιερώστε λίγα λεπτά την ημέρα για να διαχωρίσετε τις συσκευασίες που είναι ανακυκλώσιμες. Για παράδειγμα, τα υλικά στις συσκευασίες τυριών, αλλαντικών και κρεάτων στο supermarket είναι ανακυκλώσιμα. Το ίδιο και τα μπουκάλια Fairy, που είναι 100% ανακυκλώσιμα με εξαίρεση το καπάκι τους και είναι φτιαγμένα από 50-100% ανακυκλωμένα υλικά.

Μπάνιο

Tip No1: Το πιο αυτονόητο tip είναι και αυτό με την μεγαλύτερη αξία! Μην ξεχνάτε να κλείνετε τη βρύση όσο λούζεστε, όσο ξυρίζεστε ή όσο βουρτσίζετε τα δόντια σας με Oral-B, για να εξοικονομήσετε νερό με μια απλή κίνηση. Το περιβάλλον θα σας ευγνωμονεί!

Tip No2: Γνωρίζατε πως έως και 60% του αποτυπώματος άνθρακα σε κάθε πλύση ρούχων προέρχεται από τη θερμοκρασία πλύσης που επιλέγουμε; Αυτό σημαίνει πως αν χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία στους 30°C και χρησιμοποιήσουμε ένα απορρυπαντικό που έχει σχεδιαστεί για εξαιρετική απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως είναι οι κάψουλες Ariel, τότε θα έχουμε καθαρό αποτέλεσμα με 35% λιγότερη ενέργεια.

Tip No3: Η ανακύκλωση δεν αφορά όμως μόνο την κουζίνα μιας και υπάρχει πληθώρα ανακυκλώσιμων συσκευασιών και στο μπάνιο, όπως σαμπουάν, ξυραφάκια και ταμπλέτες για το πλυντήριο. Σήμερα, οι συσκευασίες των προϊόντων περιποίησης μαλλιών της P&G, όπως το Pantene, το Head & Shoulders και το Herbal Essences, είναι στο σύνολό τους 94% ανακυκλώσιμες, ενώ αναμένεται να γίνουν 100% ανακυκλώσιμες μέσα στο 2021, μειώνοντας κατά 50% την χρήση πλαστικού.

Υπνοδωμάτιο

Tip No1: Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να σκεφτείτε τρόπους να βοηθήσετε το περιβάλλον μέσα από το υπνοδωμάτιό σας, όμως οι απλές καθημερινές συνήθειες όπως το να κλείνετε τα φώτα όταν βγαίνετε από το δωμάτιο και να αποσυνδέετε από την πρίζα συσκευές όπως το κινητό και το τάμπλετ, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Τip No2: Επίσης, μην ξεχνάτε να επιλέγετε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα. Για παράδειγμα, η παραγωγή των Pampers και των Always πραγματοποιείται με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, ενώ κατά τα τελευταία 5 χρόνια, τα Pampers έχουν μειώσει το πλαστικό στις ευρωπαϊκές τους συσκευασίες κατά 160 τόνους.

Πιστή στις δεσμεύσεις της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέσα στην δεκαετία, η P&G προτρέπει μικρούς και μεγάλους να εστιάσουν στις μικρές καθημερινές πράξεις που μπορούμε να υιοθετήσουμε μέσα στο σπίτι μας, ώστε να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του νοικοκυριού μας, με σύμμαχο τα προϊόντα της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα