Οδηγός επιβίωσης: 5+1 συμβουλές για το επερχόμενο κύμα καύσωνα

Οδηγός επιβίωσης: 5+1 συμβουλές για το επερχόμενο κύμα καύσωνα
Καύσωνας AP

Το News 24/7 μίλησε με την παθολόγο Αναστασία Μοσχοβάκη η οποία δίνει τις συμβουλές της για να περάσετε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τον καύσωνα.

“Πρωτοφανής καύσωνας γονατίζει την Ευρώπη”, “Κύμα καύσωνα σε Δυτική και Κεντρική Ευρώπη”, “Η εβδομάδα της κόλασης”. Είναι γεγονός ότι ο καύσωνας έκανε την εμφάνισή του από νωρίς φέτος το καλοκαίρι και δεν αστειεύεται.

Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης καταγράφονται θερμοκρασίες – ρεκόρ, ενώ ο καύσωνας βρίσκεται προ των πυλών – εάν δεν έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του.

Στη Γαλλία ο τοπικός υδράργυρος άγγιξε τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη 26 Ιουνίου, ενώ σε πάρα πολλές πόλεις της χώρας σημειώθηκαν 38 με 39 βαθμοί. Ανάλογη κατάσταση επικράτησε και στην Ισπανία, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη χώρες που δεν είναι συνηθισμένες στις μεγάλες ζέστες όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Πολωνία και η Αυστρία ξεπέρασαν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι μετεωρολόγοι προετοιμάζουν τον κόσμο υπογραμμίζοντας ότι αυτός ο καύσωνας “ήρθε για να μείνει”.

Απέναντι στις επερχόμενες μεγάλες ζέστες η κατάλληλη προετοιμασία είναι μείζονος σημασίας, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Το News 24/7 μίλησε με την παθολόγο Μοσχοβάκη Αναστασία, η οποία έδωσε μερικές συμβουλές για να περάσουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται τις ζέστες:

1. Αποφύγετε να βγαίνετε έξω τις ζεστές ώρες της ημέρας, δηλαδή από τις 11 μέχρι τις 5 και μισή το απόγευμα

2. Κάνετε πολλά, συχνά και κρύα ντουζ

3. Εάν έχετε κλιματισμό στο σπίτι και είστε σε ομάδα υψηλού κινδύνου ( δηλαδή ηλικιωμένος/η, μωρό, ή ανήκετε στην κατηγορία όσων πάσχουν από χρόνια νοσήματα) να μένετε μέσα σε κλιματιζόμενα μέρη

4. Να πίνετε συχνά νερό

5. Να φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα όταν βγαίνετε έξω και οπωσδήποτε καπέλα και αντηλιακό

6. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και την επίπονη άσκηση κατά την περίοδο του καύσωνα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα