Η Επίδαυρος δεν οφείλει να γεμίζει σε όλες τις παραγωγές της. Και το φεστιβάλ οφείλει να καταθέτει προτάσεις όχι με μόνο γνώμονα το τι θα τη γεμίσει.. Εμείς καταθέτουμε προτάσεις που δε θα καταθέσει ένας ιδιώτης παραγωγός. Ippokratis Navridis / SOOC

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 11 ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΑΦΘΟΝΟ ΓΕΛΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΙΑΤΣΕΣ

Δύο κωμωδίες κάνουν στάση στην Επίδαυρο το φετινό καλοκαίρι και άλλες εννιά δηλώνουν βροντερά “παρούσες” στις θεατρικές σκηνές.

Κακά τα ψέματα καλοκαίρι χωρίς κωμωδία δε γίνεται. Έτσι εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες του καλοκαιριού και σας τις παρουσιάζουμε. Δύο λοιπόν πολύ ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις αριστοφανικών κωμωδιών κάνουν στάση στην Επίδαυρο και άλλες πολύ κεφάτες παραστάσεις δηλώνουν βροντερά “παρούσες” στις καλοκαιρινές θεατρικές πιάτσες.

“Σφήκες” από τη Λένα Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο

Η Λένα Κιτσοπούλου Φεστιβάλ Αθηνών

Η αιρετική Λένα Κιτσοπούλου στην πρώτη της σκηνοθετική κάθοδο στην Επίδαυρο στις 14 και 15 Ιουλίου ανεβάζει μια διασκευή των “Σφηκών” της δηκτικής κωμωδίας του Αριστοφάνη με ένα λαμπρό καστ ηθοποιών (Νίκος Καραθάνος, Λένα Κιτσοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Θοδωρής Σκυφτούλης).

Στους “Σφήκες” ο ποιητής σατιρίζει με ευφάνταστο τρόπο τη μανία των Αθηναίων να λύνουν δικαστικά τις διαφορές τους, αλλά και τις ρωγμές του δικαστικού συστήματος που επέτρεπε σε επιτήδειους να χειραγωγούν τη δικαιοσύνη προς όφελός τους.

Η προσέγγιση της Λένας Κιτσοπούλου αν μη τι άλλο είναι μία από τις πιο αναμενόμενες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού.

“Βατραχια” από Άρη Σερβετάλη και Έφη Μπίρμπα στην Επίδαυρο

Ο Άρης Σερβετάλης και ο Μιχάλης Σαράντης, Γιώργος Καπλανίδης

Τα “Βατράχια” την κωμωδία του Αριστοφάνη διασκεύασε η Έφη Μπίρμπα με τον Άρη Σερβετάλη και θα την παρουσιάσουν στις 28 και 29 Ιουλίου στην Επίδαυρο μαζί με μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών (Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη, Κυριάκος Σαλής).

Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή. Εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή.

Τι φάση πάλι ρε; της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο θέατρο Άλσος

Τι φάση πάλι ρε; της Δήμητρας Παπαδοπούλου

Μετά την περσινή sold-out επιτυχία “Τι Ζούμε, Ρε;;;“, η Δήμητρα Παπαδοπούλου επιστρέφει στο καλοκαιρινό Άλσος με την κωμωδία “Τι φάση πάλι, ρε?” με νέα σκετς και το αιχμηρό της χιούμορ.

Τι γίνεται όταν ένας πολιτικός συναντά έναν ψυχίατρο, θα πιάσει η τεχνητή νοημοσύνη στον νεοέλληνα, τι προφητείες θα πει φέτος ο Γέροντας, πόσα reality να αντέξει αυτή η χώρα, θα κλείσει η τρύπα του όζοντος, είναι τελικά ωραία η ζωή στην Ελλάδα;

Τις απαντήσεις όλες δίνουν οι: Βίκυ Σταυροπούλου, Δήμητρα Ματσούκα, Ματίνα Νικολάου, Ηλιάνα Γαΐτάνη, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου καθώς και τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Θανάση Αλευρά, Λευτέρη Ελευθερίου, Στράτο Λύκο, Θοδωρή Αθερίδη, Πάνο Μουζουράκη.

“Μαλλιά Κουβάρια” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

«Μαλλιά Κουβάρια»: Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα μια ξεκαρδιστική κωμωδία του 19ου αιώνα, που αποπνέει όλη την ατμόσφαιρα της παλιάς αστικής Αθήνας.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα μια ξεκαρδιστική κωμωδία του 19ου αιώνα, που αποπνέει όλη την ατμόσφαιρα της παλιάς αστικής Αθήνας.

Το «Μαλλιά Κουβάρια», έργο του Νικολάου Λάσκαρη, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό πριν 134 χρόνια. Τώρα το σκηνοθετεί ο δαιμόνιος Τάσος Πυργιέρης, ενώ τη δραματουργική του επεξεργασία έχει αναλάβει ο Νίκος Ορφανός. Η Αθήνα του 1910 ξαναζωντανεύει σε μια παράσταση vintage, «καθώς πρέπει», αλλοτινή, σαν δροσερή γρανίτα.

Καταιγιστικοί διάλογοι, απανωτές παρεξηγήσεις, συζυγικές ζηλοτυπίες, σε ένα έργο αντάξιο με τα περίτεχνα μπουλβάρ της γαλλικής δραματουργίας. Τοποθετημένη στην εποχή της Belle Époque, η παράσταση μάς μεταφέρει σε μια άλλη εποχή της Αθήνας, όπου οι άνθρωποι εκδήλωναν τη δίψα τους για «γλυκιά ζωή» λίγο πριν την έναρξη των Βαλκανικών πολέμων.

Με σιχάθηκα… αλλά και πάλι όχι εντελώς- Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Με σιχάθηκα... αλλά και πάλι όχι εντελώς στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Η «Κόλαση» των 90’s επιστρέφε στο θερινό Θέατρο Λαμπέτη με την παράσταση «Με σιχάθηκα… αλλά και πάλι όχι εντελώς» που σκηνοθετεί η Κρίστελ Καπερώνη.

Σε ένα ρετρό σκηνικό που θυμίζει νυχτερινό κέντρο της δεκαετίας του ’90, η παράσταση ξεκινάει όταν μπαίνουν στο χώρο οι θεατές. Μία λαϊκή τραγουδίστρια ανοίγει το πρόγραμμα, τους υποδέχεται με χορό και τραγούδια και τους προετοιμάζει για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Δηλαδή, μία μαύρη κωμωδία, με όχημα τα καυστικά κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου..

Οι τρεις ηρωίδες (Νάστια Βραχάτη, Κρίστελ Καπερώνη , Τζωρτζίνα Λιώση) παρότι, φαινομενικά, άγνωστες μεταξύ τους, ξεπερνούν όσα τις χωρίζουν και χάνονται σταδιακά μέσα στο χιούμορ, τη θολούρα από την κάπνα του σκηνικού και τον θόρυβο από τα «σκυλάδικα». Και ξαφνικά από άγνωστες, μετατρέπονται σε φιγούρες οικείες, καθημερινές, ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

“Παίκτες” του Γιώργου Κουτλή σε καλοκαιρινή περιοδεία

Christos Symeonides

Μετά από δύο αποθεωτικές χρονιές με αλλεπάλληλα sold out, οι “Παίxτες” του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, με τους Γιάννη Νιάρρο, Βασίλη Μαγουλιώτη, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο, Γιώργος Τζαβάρα, Γιώργο Μπουκαούρη και guest star τον Θανάση Δήμου, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους το θέατρο Κιβωτός και να ορμήσουν έξω, στα ανοιχτά θέατρα, εξαπατώντας όποιον βρούνε μπροστά τους.

Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και ξέφρενο χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.

«Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!» του Γιώργου Καπουτζίδη σε περιοδεία

Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του!

Μετά την απόλυτη sold-out επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η παράσταση «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!» του Γιώργου Καπουτζίδη επανέρχεται και περιοδεύει σε ολόκληρη τη χώρα για να μας χαρίσει και πάλι το γέλιο και την αισιοδοξία!

Η μοναδική και αγαπημένη του κοινού Κατιάνα Μπαλανίκα συναντά και πάλι τους Μαριλού Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Ευθύμη Γεωργόπουλο και Αποστόλη Ψαρρό – μέλη του θιάσου της πρώτης παράστασης – και μαζί με τις νέες προσθήκες στην ομάδα, Ηρώ Πεκτέση, Γιώργο Ξούλο, Μάριο Δερβιτσιώτη, έρχονται για να μεταδώσουν το γέλιο, τη ζωντάνια και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη, σε ολόκληρη την Ελλάδα!

“Μέχρι Τελικής Πτώσεως” του Γιώργου Ηλιόπουλου σε περιοδεία

Μέχρι Τελικής Πτώσεως

Η νέα ξεκαρδιστική κωμωδία του Γιώργου Ηλιόπουλου που συναντιέται ξανά με τον Γιάννη Δρακόπουλο για πρώτη φορά μετά τα θρυλικά Σφηνάκια και περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Μαζί τους και ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς.

Τρεις κολλητοί φίλοι που η φιλία τους κρατά χρόνια ερωτεύονται ταυτόχρονα την ίδια γυναίκα. Ένα απίστευτο ταξίδι ίντριγκας, δολιοφθοράς κι ανατροπών μέχρι αυτός ο αγώνας να αναδείξει έναν και μόνο έναν νικητή. Υπάρχει στα αλήθεια “φιλία” ή πάει περίπατο όταν η καρδιά αναλαμβάνει τον έλεγχο; Μέχρι που μπορούν να φτάσουν ή καλύτερα μέχρι που μπορούν να κατρακυλήσουν τρεις αιώνιοι κολλητοί για να κερδίσουν την καρδιά μιας γυναίκας;

“Βότκα Μολότοφ” σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη στο Ελληνικό Κόσμο

Ο Νικορέστης Χανιωτάκης σκηνοθετεί την εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, Βότκα Μολότοφ, βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ στο Αίθριο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Μια σύγχρονη παράσταση γοργών ρυθμών, με νεύρο, ευρηματικότητα και θεατρική ευφορία, με οκτώ πολύ καλούς ηθοποιούς (Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Κατερίνα Γερονικολού, Βίβιαν Κοντομάρη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιούλη Τσαγκαράκη, Χάρης Χιώτης). Επί σκηνής, θα δούμε και τον ίδιο τον Άντον Τσέχωφ μέσα από την ερμηνεία του Τάσου Χαλκιά.

“Αταίριαστο ζευγάρι” σε σκηνοθεσία Λευτέρη Πλασκοβίτη σε περιοδεία

Patroklos_Skafidas

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα την πιο δημοφιλή κωμωδία του σπουδαίου μάστορα της σύγχρονης αμερικανικής κωμωδίας Νιλ Σάιμον, το «Αταίριαστο Ζευγάρι». Σκηνοθετεί ο Λευτέρης Πλασκοβίτης και πρωταγωνιστουν οι: Σιάρκου Θεοδώρα, Σοντάκη Μαριάνθη, Δωροπούλου Ισιδώρα, Μακρομαρίδου Βέρα, Παπατριανταφύλλου Αλέξανδρος, Σταματοπούλου Δανάη, Φώσκολου Νίνα, Χειλάς Κωνσταντίνος.

Το «Αταίριαστο Ζευγάρι» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το 1965 με άνδρες ηθοποιούς στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους και το 1985 ο Σάιμον ξαναδουλεύει το κείμενο και το παρουσιάζει στη «θηλυκή» εκδοχή του πάλι στο Μπρόντγουεϊ, ξανά με τεράστια επιτυχία. Μεγάλη επίσης επιτυχία έγινε και ως κινηματογραφική ταινία, με πρωταγωνιστές τους Τζακ Λέμον και Γουόλτερ Ματάου. Από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζει να παίζεται στις σκηνές όλου του κόσμου και στην ανδρική και στην γυναικεία του εκδοχή.

Μέσα από πανέξυπνους διαλόγους, ο αριστοτέχνης της κωμωδίας Σάιμον, φιλοτεχνεί μια εικόνα της τότε σύγχρονης Αμερικής, όταν το περίφημο αμερικάνικο όνειρο έχει πια ξεθωριάσει και δεν υπάρχει πια κάτι να το αντικαταστήσει στην καρδιά του μέσου πολίτη.

“Άντρες με τα όλα τους” σε σκηνοθεσία Θέμιδος Μαρσέλλου σε περιοδεία

Οι “Άντρες με τα όλα τους” παίχτηκαν με μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα που μας πέρασε στην Αθήνα στο θέατρο Βέμπο, και τώρα καλοκαίρι ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα! H Θέμις Μαρσέλλου, η σκηνοθέτιδα όλων των μεγάλων μιούζικαλ, διασκεύασε και σκηνοθέτησε μία νέα παράσταση, προσαρμοσμένη στην σημερινή πραγματικότητα.

Σε μια Αθήνα, μετά την πανδημία και μέσα στην ενεργειακή κρίση, έξι άντρες εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, με μόνο κοινό το ότι μένουν στην ίδια γειτονιά, έχουν μείνει άνεργοι. Στην απελπισία τους και μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί ένα σόου με στριπτήζ, για να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα και να σώσουν ό, τι προλαβαίνουν από τις ζωές τις δικές τους και των οικογενειών τους. Μόνο που κανείς απ’ αυτούς δεν ξέρει να χορεύει και κυρίως να γδύνεται!!

Πρωταγωνιστούν: Οι Άντρες: Μάρκος: Αντώνης Λουδάρος, Βασίλης: Σωτήρης Καλυβάτσης, Αριστείδης: Γιώργος Γαλίτης, Βρασίδας: Ησαΐας Ματιάμπα,, Μίλτος: Θανάσης Πατριαρχέας, Έντι: Ντάνιελ Νούρκα.
Και οι Γυναίκες: Αλίκη: Ελένη Καρακάση, Σοφία: Παρθένα Χοροζίδου, Μαρίνα: Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Άννα: Άννα Μαρία Κόρνια και η Βίκυ Κάβουρα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα