Unsplash

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ένα ακόμα κλασικό πιάτο της Καθαράς Δευτέρας, που φέρνει την θάλασσα στο οικογενειακό τραπέζι

Η Καθαρά Δευτέρα του 2021 θα έχει τους αναγκαίους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού, με τα πάρκα ανοικτά και το πέταγμα του χαρταετού απαγορευμένο. Όμως σε καμία περίτπωση δεν θα έχει περιορισμούς στην γεύση. Οι γαρίδες στον φούρνο με μπόλικό λαδολέμονο ή ακόμα και με σάλτσα ντομάτας, είναι εκείνο το πιάτο που θα σας θυμίσει ότι το καλοκαίρι δεν είναι και τόσο μακριά.

Υλικά:

  • 3/4 του κιλού. μέτριες γαρίδες
  • μπόλικο αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λαδολέμονο

Προετοιμασία:

  • Προθερμαίνουμε τη σχάρα του φούρνου μας και τη λαδώνουμε ελαφρά με ένα χαρτί. Ρίχνουμε αλάτι στις γαρίδες και τις ακουμπάμε πάνω στη σχάρα με το κέλυφος.
  • Ψήνουμε για 3-5 λεπτά στη σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
  • Τις σερβίρουμε ζεστές με λαδολέμονο.

Μια παραλλαγή:

Αν δεν έχουμε σχάρα και ανοικτή φωτιά, μπορούμε να φτιάξουμε τις γαρίδες μας στον φούρνο με μπόλική ντομάτα ως εξής:

Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους ψιλοκόβουμε φρέσκια ντομάτα μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση του. Στη συνέχεια προσθέτουμε και μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ρίγανη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε.

Ψήνουμε τη ντομάτα για 15΄ στους 200 °C σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.

Ακουμπάμε με προσοχή τις ωμές γαρίδες μέσα στην ντομάτα και τις ψήνουμε για 5΄. Τις πασπαλίζουμε με τρίμμα φέτας και σβήνουμε το φούρνο.

Τις σερβίρουμε ζεστές και ροδοκοκκινισμένες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version