"Μαϊμού" ινστιτούτο αισθητικής στη Θεσσαλονίκη εξαπάτησε 59 άτομα

"Μαϊμού" ινστιτούτο αισθητικής στη Θεσσαλονίκη εξαπάτησε 59 άτομα

Ινστιτούτο αισθητικής στη Θεσσαλονίκη λειτουργούσε σπείρα, μέλη της οποίας παρίσταναν μέχρι και τους γιατρούς. Προσέφεραν και κουπόνια μέσω διαδικτύου, εξαπατώντας 59 άτομα με κέρδος 55.000 ευρώ

Σπείρα λειτουργούσε επιχείρηση που εμφανιζόταν ως δερματολογικό κέντρο ή ως ινστιτούτο αισθητικής και είχε εξαπατήσει 59 άτομα στη Θεσσαλονίκη, αποκομίζοντας 55.000 ευρώ.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν 11 ημεδαποί, ηλικίας 23 έως 60 ετών και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης από κοινού κατ' εξακολούθηση, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη άσκηση επαγγέλματος.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα των αρχών, από τις αρχές του 2012 οι συλληφθέντες είχαν ιδρύσει επιχείρηση, η οποία άλλαζε συχνά έδρα και ονομασία, χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. Η επιχείρηση προσέφερε υπηρεσίες περιποίησης προσώπου-σώματος και θεραπείες δερματολογικών παθήσεων, στις οποίες υποτίθεται ότι πραγματοποιούνταν υπό την επίβλεψη γιατρού δερματολόγου, ιδιότητα με την οποία εμφανιζόταν ψευδώς μία 29χρονη.

Η γυναίκα μαζί με την 60χρονη μητέρα της είχαν αναλάβει και την προσέλκυση πελατείας, αναρτώντας σε διάφορες ιστοσελίδες εκπτωτικά κουπόνια παροχής υπηρεσιών, συνάπτοντας συμφωνητικά με άλλες εταιρίες και στα οποία αναφερόταν έκπτωση έως και 90% συγκριτικά με την πραγματική αξία των υπηρεσιών.

Τους πελάτες που αγόραζαν τα σχετικά κουπόνια, υποδέχονταν στην επιχείρηση μέλη της οργάνωσης ενώ συνεργοί τους παρουσιάζονταν ως υπεύθυνοι αλλά και ως γιατροί, πραγματοποιώντας την πρώτη συνάντηση και προτείνοντας επιπλέον προγράμματος. Στη συνέχεια, αφού έπαιρναν το ποσό που αντιστοιχούσε στο πρόγραμμα που είχε επιλέξει ο κάθε πελάτης, πραγματοποιούσαν μία ή μέρος των προβλεπόμενων συνεδριών και μετά ανέβαλαν συνεχώς τα προγραμματισμένα ραντεβού, καταφεύγοντας εν τέλει στην αλλαγή έδρας και επωνυμίας της επιχείρησης.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν εξαπατηθεί 59 άτομα, 57 γυναίκες και 2 άνδρες, με μερικά εξ αυτών να έχουν υποστεί σωματικές βλάβες (εξανθήματα και ερεθισμούς) από τις συνεδρίες που έκαναν. Η παράνομη αυτή δραστηριότητα απέφερε στην εγκληματική οργάνωση περίπου 55.000 ευρώ.

Καταγγελία και για εκμετάλλευση ηλικιωμένης

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία ερευνά και καταγγελία που έκανε ένας άνδρας, σύμφωνα με την οποία δύο γυναίκες μέλη της προαναφερόμενης οργάνωσης, ηλικίας 29 και 58 ετών, εκμεταλλεύονταν την ηλικιωμένη μητέρα του, που είχε άνοια.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012 την οδηγούσαν σε τράπεζα και παριστάνοντας συγγενικά της πρόσωπα, "σήκωναν" χρήματα. Το ποσό φτάνει τα 55.600 ευρώ.

SHARE:

24Media Network