Μαρτυρίες μαθητών στο Λύκειο του Τέξας: “Ήταν τόσο τρομακτικό, μπορούσες να ακούσεις τα βήματά του”

Μαρτυρίες μαθητών στο Λύκειο του Τέξας: “Ήταν τόσο τρομακτικό, μπορούσες να ακούσεις τα βήματά του”
Μαθητές και μαθήτριες που είδαν να πέφτουν νεκροί φίλοι τους από τα πυρά του 17χρονου ελληνικής καταγωγής Δημήτρη Παγουρτζή, στο Λύκειο της Σάντα Φε στο Τέξας, κόβουν την ανάσα με τις περιγραφές τους. AP

Μαθητές και μαθήτριες που είδαν να πέφτουν νεκροί φίλοι τους από τα πυρά του 17χρονου ελληνικής καταγωγής Δημήτρη Παγουρτζή, στο Λύκειο της Σάντα Φε στο Τέξας, κόβουν την ανάσα με τις περιγραφές τους.

Ο Ντέιμον Ρέιμπον περιγράφει στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ότι βρισκόταν στη διπλανή αίθουσα όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί στην αίθουσα τελετών του Λυκείου, την πρώτη ώρα διδασκαλίας, καθώς ο 17χρονος ελληνικής καταγωγής Δημήτριος Παγουρτζής είχε μπει ένοπλος και σκόρπιζε τον θάνατο. Μαζί με τους συμμαθητές του στο Λύκειο της Σάντα Φε στο Τέξας, άκουσαν “αυτό τον ισχυρό κρότο, σαν κροτάλισμα”. Όπως λέει, αρχικά πίστεψαν ότι έπεσε ένα θρανίο κάτω. Τότε επαναλήφθηκε ο ίδιος ήχος τρείς ή τέσσερις φορές ακόμη.

Γονείς μαθητών του Λυκείου της Σάντα Φε στο Τέξας, μετά την επίθεση από ελληνικής καταγωγής 17χρονο, με τουλάχιστον 10 θύματα AP

Ο Ρέιμπον λέει ότι ο αναπληρωτής καθηγητής βγήκε έξω και κοίταξε. Είδε τον ένοπλο, τον οποίο περιέγραψε ως κοντό άνδρα με μαύρο πανωφόρι και σακίδιο στην πλάτη, οπλισμένο με αυτόματο όπλο. Ο καθηγητής κράτησε όλους τους μαθητές μέσα στην τάξη και τους ζήτησε να πέσουν στο δάπεδο.

Τότε, όπως περιγράφει ο μαθητής, ο καθηγητής πάτησε τον συναγερμό για φωτιά, ελπίζοντας ότι οι  υπόλοιποι μαθητές του σχολείου θα το εκκένωναν.

“Ήταν τόσο τρομακτικό, μπορούσε να σκούεις τα βήματά του, τον άκουγες να περπατάει ακριβώς έξω από την αίθουσα”, είπε ο Ρέιμπον.

Περιγράφει ολόκληρα λεπτά μέσα σε χάος, όπου μαθητές έκλεγαν καθώς υπενθύμιζαν ο ένας στον άλλο να χρησιμοποιήσουν τεχνικές αντιμετώπισης ένοπλων, που είχαν διδαχθεί σε ασκήσεις νωρίτερα μέσα στη σχολική χρονιά. Αμπάρωσαν την πόρτα, έσβησαν τα φώτα και μετέτρεψαν σε καταφύγιο την σχολική αίθουσα.

Ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής, ελληνικής καταγωγής, δράστης της επίθεσης με 10 νεκρούς σε Λύκειο στο Τέξας AP

Ενας άλλος μαθητής, ο Ζακ Λόφορντ είπε πως άκουσε “καθαρά” περίπου 20 πυροβολισμούς.

Οικογένειες μαθητών έξω από το Λύκειο της Σαντα Φε στο Τέξας μετά την επίθεση με 10 νεκρούς από 17χρονο ελληνικής καταγωγής AP

Μία μαθήτρια δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό του Χιούστον, ότι ο ένοπλος μπήκε την πρώτη ώρα διδασικαλίας στο μάθημα των Καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί. Μιλησε για ένα κορίτσι που είδε με αίματα στο πόδι, καθώς εκκένωναν την αίθουσα.

“Νομίζαμε αρχικά ότι ήταν άσκηση για πυρκαγιά, αλλά τότε ο καθηγητής είπε ‘αρχίστε να τρέχετε’ “, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια δεν μπόρεσε να δει καλά τον δράση, γαιτί έτρεχε για να σωθεί. Και πρόσθεσε ότι μαθητές απέδρασαν από πόρτα στο πίσω μέρος μίας σχολικής αίθουσας.

Οικογένειες μαθητών έξω από το Λύκειο της Σαντα Φε στο Τέξας μετά την επίθεση με 10 νεκρούς από 17χρονο ελληνικής καταγωγής AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα