Νέες απεργίες στην Υγεία

Νέες απεργίες στην Υγεία

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας. Υπάρχει 48ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ για το τέλος του Μάρτη και αποχή των ιατρικών συλλόγων σε Αθήνα και Πειραιά.

Με εβδομάδα κινητοποιήσεων θα κλείσει ο Μάρτιος στο χώρο της Υγείας.

Συγκεκριμένα, 48ωρη πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει οι οι γιατροί του ΙΚΑ στις 29 και 30 Μαρτίου, ενώ σε αποχή καλούν τις ίδιες μέρες τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά.

Παράλληλα 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις 30 Μαρτίου, ενώ 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος, ενώ κάνουν λόγο για "απαξίωση της ιατρικής πράξης και ανεξέλεγκτη παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ".

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών εκφράζει την αντίθεσή της στις "περικοπές και τις συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ", ενώ διεκδικούν αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά.

Την ίδια μέρα, στις 11.00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

SHARE:

24Media Network