Αλέξης Τσίπρας: Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, είναι ταυτόσημη με την ιστορία της Ελλάδας

Αλέξης Τσίπρας: Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, είναι ταυτόσημη με την ιστορία της Ελλάδας
Eurokinissi

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ για να παραστεί στη συναυλία που διοργανώθηκε εκεί με αφορμή την επιστροφή της δημόσιας τηλεόραση στους δέκτες μετά το μαύρο

Πλάι στον Λ. Ταγματάρχη, τον εκ νέου διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στους δημοσιογράφους για την επιστροφή της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. “Ένας οργανισμός μπορείς να είναι δημόσιος, εξω από τη λογική του κρατισμού, τη λογική στην οποία έζησε η ΕΡΤ μέχρι σήμερα, μια λογική επιβολής των απόψεων της εκάστοτε κυβέρνησης” σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε: “Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, είναι ταυτόσημη με την ιστορία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και είμαστε όλοι χαρούμενοι για αυτό που συμβαίνει σήμερα” σημείωσε.

Δείτε το βίντεο:

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ από το προαύλιο της ΕΡΤ συνάντησε τον πρωθυπουργό και αφού αναφέρθηκε σε μια προσωπική του στιγμή μαζί του, την περίοδο που ήταν απολυμένος της ΕΡΤ έδωσε και πάλι το λόγο στον κ. Τσίπρα. “Δεν ήρθα για να χαιρετίσω, ήρθα για να συμμετάσχω στη γιορτή της δημοκρατίας. Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση, την άνοιξαν οι αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια σε μια βάρβαρη και παράλογη πολιτική. Σήμερα, πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι, να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία στο μέλλον”.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- Συναυλία στην ΕΡΤ ,σήμερα 11 Ιουνίου,ημερομηνία που ξεκίνησε η επαναλειτουργία της.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

 

“Θα κριθούμε όλοι μας και εσείς εδώ, από τη δουλειά σας. Τον τρόπο που θα δώσετε τι εστί δημόσιο αγαθό. Έξω από τη λογική της κρατικής ΕΡΤ, θέλουμε μια δημόσια ΕΡΤ και να ανήκει σε όλο το λαό και να δίνει το σήμα της έγκυρης και αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης, διότι η ενημέρωση είναι ένα δημόσιο αγαθό” ανέφερε και συμπλήρωσε: “Κι όπως θα κριθούμε για το κατά πόσο θα καταφέρουμε να φτιάξουμε δημόσια την ΕΡΤ, έτσι θα κριθούμε και για το κατά πόσο θα καταφέρουμε να ξαναφέρουμε τα δημόσια αγαθά που μας στερήσαν. Να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους για τον αγώνα τους και να πω ότι οι τίμιοι αγώνες τους κάποια στιγμή δικαιώνονται. Έτσι και ο αγώνας του ελληνικού λαού που είναι έντιμος, θα δικαιωθεί πιστεύω σύντομα”.

Στη συνέχεια ο κ. Ταγματάρχης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δώσει κάποιες πληροφορίες για τη διαπραγμάτευση, μετά και τη χθεσινή τριμερή συνάντηση με τους Ευρωπαίους εταίρους: “Νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία να ξέρουν όλοι όσοι μας ακούν, είναι ότι όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειές μας θα αντέχουμε και θα μένουμε όρθιοι και ο ελληνικός λαός θα μένει όρθιος και θα διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας”.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα