Δημάδης – Σουλτογιάννης: Alpha και Star παίρνουν αποστάσεις από τους δημοσιογράφους

Δημάδης – Σουλτογιάννης: Alpha και Star παίρνουν αποστάσεις από τους δημοσιογράφους

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση της εισβολής των δύο δημοσιογράφων με περούκες σε ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη, Alpha και STAR αποφάσισαν την διακοπή της συνεργασίας τους με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη και τον Θάνο Δημάδη αντίστοιχα, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση

“Το Star διακόπτει τη συνεργασία του με το Δημήτρη Σουλτογιάννη και αναμένει τη διερεύνηση της υπόθεσης” ανέφερε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού. Την ίδια ώρα, ο Alpha με μια σύντομη ανακοίνωση παίρνει αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Θάνου Δημάδη στη Νέα Υόρκη και δηλώνει πως δεν “υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας”. Παράλληλα το κανάλι της Κάντζας καλεί τον δημοσιογράφο να απέχει από τα καθήκοντά του.

Οι δύο δημοσιογράφοι προσπάθησαν να πλησιάσουν τον υπουργό Επικρατείας όσο εκείνος βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, φορώντας περούκες, καπέλα και γυαλιά ηλίου και σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν αντιληπτοί από την ελληνική ασφάλεια. Ερευνάται επίσης η καταγγελία πως Δημάδης και Σουλτογιάννης παρήγγειλαν ποτό στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου διέμενε η ελληνική αποστολή και το χρέωσαν στο δωμάτιο του υπεύθυνου επικοινωνίας του Νίκου Παππά, Γιώργου Χριστοφορίδη.

Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR ανήρτησε την είδηση της διακοπής της συνεργασίας στην ιστοσελίδα του σημειώνοντας επίσης: “Όπως σας έχουμε ενημερώσει, δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι δυο δημοσιογράφοι, από το STAR και τον Alpha, οι Δημήτρης Σουλτογιάννης και Θάνος Δημάδης, «συνελήφθησαν επειδή παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά στη Νέα Υόρκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ»”.

O Alpha, σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται να έχει τελέσει

Από την πλευρά του ο Alpha αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “O Alpha, σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται ο ίδιος, από δημοσιεύματα, να έχει τελέσει. Ο Alpha αναμένει τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου και ως τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του”. Και οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, όπως όμως και ένα από τους εμπλεκόμενους δημοσιογράφους, διαμηνύουν με κάθε τρόπο πως δεν υπήρξε παρότρυνση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ώστε να προχωρήσουν στην εν λόγω ενέργεια οι κκ Δημάδης και Σουλτογιάννης.

Ο Δημάδης παραδέχεται τα περί μεταμφίεσης, ο Σουλτογιάννης όχι

Ο Δημήτρης Σουλτογιάννης πάντως με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook αρνείται τα περί συλλήψεως (αναφέρθηκε σε ορισμένα δημοσιεύματα πως οι δύο άνδρες συνελήφθησαν) και κάνει λόγο για μια απλή εξακρίβωση στοιχείων: “Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του Υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Αλφα στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη”.

Ο κ. Δημάδης από την άλλη ανέβασε στο Facebook, φωτογραφία του με περούκα και έδωσε τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη, τονίζοντας ότι το “ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες”. “Έχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχα επιλέξει από στυλ και χρώμα”, έγραψε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάνει λόγο για “διασταύρωση στοιχείων από τις αμερικανικές αρχές” και όχι για σύλληψη.

 

Σε μεταγενέστερο ποστ του μάλιστα ο δημοσιογράφος του STAR ανάρτησε φωτογραφίες του υπουργού από μια βόλτα του σε πάρκο της Νέα Υόρκης. “Αυτά κάνει ο κ. Υπουργός τρεις μέρες στο Μανχάταν! Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ατζέντα, χωρίς ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ” σημειώνει και προειδοποιεί για ακόμη περισσότερες φωτογραφίες.

Αντιδράσεις σε υψηλούς τόνους από Παππά και ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σχολίασε την Κυριακή για το περιστατικό:”Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη”. 

Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη

Ανακοίνωση όμως για το θέμα εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδοντας ευθύνες και στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τους οποίους εργάζονται οι δημοσιογράφοι: “Το χθεσινό περιστατικό στη Νέα Υόρκη, όπου δύο δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και χρέωναν τα ποτά τους στην ελληνική αποστολή, δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και όσους τους ανέθεσαν τη συγκεκριμένη “αποστολή”. Τα Μέσα για τα οποία εργάζονται οι συγκεκριμένοι ανταποκριτές οφείλουν να πάρουν θέση. Αποδοκιμάζουν ή όχι τέτοιου είδους “δημοσιογραφικές” τακτικές;”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει: ” Οι πολιτικές σκοπιμότητες και ο πόλεμος ενάντια στην επικράτηση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δύσκολα κρύβεται πίσω από περούκες και κακόγουστες μεταμφιέσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα