Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Πραγματικό γεγονός το γραπτό σημείωμα για την Ικαρία

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Πραγματικό γεγονός το γραπτό σημείωμα για την Ικαρία
Το σημείωμα που αναρτήθηκε στην ΕΡΤ ώς οδηγία για τα δελτία ειδήσεων Χρήστος Ξανθάκης/Twitter

Τι αναφέρουν εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ για την παρουσίαση από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα του θέματος του γλεντιού στην Ικαρία.

Ανακοίνωση για την προβολή του γλεντιού στην Ικαρία, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την ΕΡΤ, εξέδωσαν εκπρόσωποι των δημοσιογράφων του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη γραπτού σημειώματος για τον τρόπο παρουσίασης του θέματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκπροσώπων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ:

“Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση. Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό γεγονός.

Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση. Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία.

Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.

Νίκος Κορόβηλας

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης

Κατερίνα Φρύσσα

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα