Έλενα Ακρίτα: Παραιτήθηκε από τα Νέα μετά το “κόψιμο” του κειμένου της

Έλενα Ακρίτα: Παραιτήθηκε από τα Νέα μετά το “κόψιμο” του κειμένου της
Η Έλενα Ακρίτα. Eurokinissi

Την παραίτησή στην διεύθυνση των Νέων υπέβαλε η Έλενα Ακρίτα μετά τη μη δημοσίευση του κειμένου της στο φύλλο του Σαββάτου.

Επιστολή παραίτησης στον διευθυντή της εφημερίδας Τα Νέα απέστειλε η Ελενα Ακρίτα μετά τη μη δημοσίευση του άρθρου της στο φύλλο του Σαββάτου.

Όπως γννωστοποίησε η ίδια με ανάρτησή της στο facebook, η υποβολή παραίτησης έγινε χθες και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Όλη η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

“Χτες το πρωί έστειλα επιστολή παραίτησης στον κ. Γιώργο Μαντέλα διευθυντή των Νέων. Ακόμα δεν έχει γίνει δεκτή, δεν έχει καν απαντηθεί.

‘Γείτονες’ συνάδελφοι μού λεν πώς στην εφημεριδα δεν περίμεναν να δημοσιοποιήσω το λογοκριμένο κείμενο. Πίστευαν ότι θα το αφήσω να περάσει έτσι και θα συνεχίσω κανονικά κάθε Σάββατο, σαν να μην τρέχει τίποτα.

‘Γείτονες’ μού λένε επίσης ότι υπάρχουν εντάσεις και διχογνωμίες (για να το θέσω κομψά) πάνω στο θέμα μου.

Όμως, επειδή, ως δημοσιογράφος έχω μάθει να μην στηρίζομαι σε μαρτυρίες ‘γειτόνων’, δεν θα επεκταθώ. Έτσι κι αλλιώς, την απόφαση μου την έχω πάρει.

Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι. Την αγάπη μου στους συναδέλφους που αφήνω πίσω μου.

Υ. Γ. Δεν παραιτούμαι για να πολιτευτώ όπως λένε άλλοι ‘γειτονες’. Αν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν θα πέταγα 25.000 ευρώ το μήνα όταν πέρσι μου πρότειναν να γίνω ευρωβουλευτής κι αρνήθηκα”.

Το Σάββατο η Έλενα Ακρίτα έκανε γνωστό μέσω facebook οτι το κείμενό της λογοκρίθηκε από την διεύθυνση της εφημερίδας και, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, δεν δημοσιεύθηκε στην στήλη της του Σαββάτου ενώ παρέθετε το κείμενο που “κόπηκε”.

Ανακοίνωση συμπαράστασης από την ΕΣΗΕΑ

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την συμπαράστασή του στην Έλενα Ακρίτα, η οποία είδε έπειτα από 20 χρόνια να “κόβεται” το άρθρο της στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί από την διεύθυνση της εφημερίδας να διασφαλίσει την ελευθερία της έκφρασης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα