Ένωση Φωτορεπόρτερ: Ζητά εξηγήσεις από το ΑΜΠΕ για φωτογραφία αρχείου με επεισόδια

Ένωση Φωτορεπόρτερ: Ζητά εξηγήσεις από το ΑΜΠΕ για φωτογραφία αρχείου με επεισόδια

Το ΑΠΕ δεν έβαλε την ένδειξη “φωτό Αρχείου” στο δημοσίευμα για το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που απεικόνιζε επεισόδια, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΦΕ.

Σε καταγγελία για παραποίηση γεγονότων προέβη η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, με αφορμή φωτογραφία αρχείου που συνόδευε δημοσίευμα του ΑΠΕ, η οποία κατέγραφε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει η ΕΦΕ, η φωτογραφία απεικονίζει παλαιότερα γεγονότα, “με τη χρήση βίας από πλευράς διαδηλωτών που εμφανίζονται να υψώνουν κοντάρια σημαιών ως “ρόπαλα”.

Η ανακοίνωση της ΕΦΕ:

“Κατόπιν καταγγελίας μέλους του Προεδρείου της ΕΦΕ αλλά και κατόπιν επισήμανσης από πλευράς πολιτών, έπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα του ΑΠΕ σχετικά με το «Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου του 2020.

Στο εν λόγω δημοσίευμα χρησιμοποιείται μια φωτογραφία που πρώτον, δεν απεικονίζει μαθητές αλλά φοιτητές και δεύτερον δεν απεικονίζει σημερινά αλλά παλαιότερα γεγονότα, με τη χρήση βίας από πλευράς διαδηλωτών που εμφανίζονται να υψώνουν κοντάρια σημαιών ως «ρόπαλα».

Συνεπώς δεν υπάρχει καμία λογική σχέση της φωτογραφίας που χρησιμοποιήθηκε, με την απεικόνιση των σημερινών γεγονότων.

Αναζητήσαμε τη δημοσίευση στον ιστότοπο του ΑΠΕ, συγκεκριμένα στην διεύθυνση του άρθρου “Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας”, ελπίζοντας να βρούμε μια εξήγηση ή έστω την επιγραφή «φωτογραφία αρχείου».

Ωστόσο δεν βρέθηκε, ως της 4:20 μ.μ. καμία αντίστοιχη εξήγηση.Θέλουμε με την παρούσα να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας, τόσο για τη φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε όσο και για την έλλειψη της αναγραφής ότι πρόκειται για φωτογραφία αρχείου.

Το Προεδρείο της ΕΦΕ”.

Σημειώνεται πως μετά τις αντιδράσεις, το ΑΜΠΕ άλλαξε το επίμαχο καρέ:

Σημειώνεται πως κατά το συλαλλητήριο σημειώθηκαν μικρής έκτασης όταν περίπου 10 άτομα που βγήκαν από την πορεία, κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τους πέταξαν βόμβες και καπνογόνα, με τα ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών. Η ένταση γρήγορα εκτονώθηκε καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας δεν συμμετείχε σε αυτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα