ΕΣΗΕΑ για Παπαχρήστο: “Τραμπουκισμοί και μαφιόζικες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία”

ΕΣΗΕΑ για Παπαχρήστο: “Τραμπουκισμοί και μαφιόζικες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία”
Γιώργος Παπαχρήστος ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την επίθεση σε βάρος του Γιώργου Παπαχρήστου από εφοπλιστή στο ΟΑΚΑ καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ, ζητώντας από τις αρμόδιες Αρχές να πράξουν γρήγορα το καθήκον τους.

Ανακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος από εφοπλιστή, έξω από το ΟΑΚΑ, εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ.

Η Ένωση χαρακτηρίζει την επίθεση ως “τραμπουκισμούς και μαφιόζικες συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε μια ευνοούμενη πολιτεία”, ενώ καλεί τις αρμόδιες Αρχές να πράξουν γρήγορα το καθήκον τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την επίθεση που δέχτηκε το μέλος της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Παπαχρήστος από γνωστό εφοπλιστή. Η επίθεση σημειώθηκε στο ημίχρονο της ποδοσφαιρικής συνάντησης Παναθηναϊκού – Μπράγκα αναίτια και χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση ή ένταση. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος ενώ ο εφοπλιστής, σε έξαλλη κατάσταση, συνέχισε να απευθύνει απειλές κατά της ζωής του.

Τονίζουμε ότι οι τραμπουκισμοί και οι μαφιόζικες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία και καλούμε τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να πράξουν γρήγορα το καθήκον τους.

Νωρίτερα, την επίθεση καταδίκασε η κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Την επίθεση καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ με την εξής ανακοίνωση: Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων.

Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο την άγρια επίθεση, που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα χθες το βράδυ με συνέπεια τον τραυματισμό και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας.

“Η ελευθερία της γνώμης και η ελευθερία του τύπου αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας μας και οφείλουμε να τις προστατεύουμε με κάθε τρόπο. Τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις μας βρίσκουν σταθερά απέναντι και υπενθυμίζουν το καθήκον όλων μας να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών”, τονίζει ο κ. Γλαβίνας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα