Φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 2'
Φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Κασσελάκη
Γιώργος Γεραπετρίτης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησαν τα φωτογραφικά πρακτορεία της χώρας κατά του Υπουργείου Εξωτερικών. Αναλυτικά η επιστολή τους στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλαν τα φωτογραφικά πρακτορεία EUROKINISSI, INTIME και SOOC, καταγγέλλοντας την “άρνηση του Γραφείου Τύπου/ Διεύθυνσης Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών να μας ενημερώσει για τις σημερινές συναντήσεις του Υπουργού, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τους Αρχηγούς και τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, σχετικά με την επερχόμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, ώστε αυτές να καλυφθούν φωτογραφικά από τα Πρακτορεία και διακινηθούν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο”.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή, πληροφορήθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης (30/11) την πρωινή συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι από το γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ και μετά από έντονη διαμαρτυρία τους, έλαβαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής (1/12) ένα ηλεκτρονικό μήνυμα αόριστο για τις συναντήσεις ενημέρωσης του υπουργού, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς ώρες.

Όταν μάλιστα οι φωτορεπόρτερ έφτασαν στο Υπουργείου, δεν τους επιτράπηκε η είσοδος και “κρατήθηκαν προσβλητικά στον προαύλιο χώρο, χωρίς ουσιαστικά να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη της απαγόρευσης εισόδου”.

Παρακάτω η επιστολή των φωτογραφικών πρακτορείων:

Φωτορεπόρτερ
Επιστολή διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό ενημέρωσης και φωτογραφικής κάλυψης στο Υπουργείο Εξωτερικών © Intime p.a.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα