Γκάφα ΕΡΤ: Έκανε αναρτήσεις “στη μνήμη” Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά

Γκάφα ΕΡΤ: Έκανε αναρτήσεις “στη μνήμη” Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά
Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ Eurokinissi

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε η διοίκηση της ΕΡΤ για τις αναρτήσεις σε μέσο κοινωνική δικτύωσης "στη μνήμη" των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά.

Ανακοίνωση με την οποία ζητεί δημοσίως συγγνώμη εξέδωσε η ΕΡΤ για τις αναρτήσεις το πρωί της Τετάρτης του Τμήματος Αρχείου “στη μνήμη” των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά.

Για τον Μίκη Θεοδωράκη η ανάρτηση έγραφε:

«Απόσπασμα από την εκπομπή “Το καλλιτεχνικό καφενείο”, παραγωγής 1985, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συναντηθεί τηλεοπτικά με τους πιο στενούς του συνεργάτες. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή».

Για την Ειρήνη Παππά έγραφε:

«Απόσπασμα από την εκπομπή “Παρουσίες-Ειρήνη Παπά στις “Ωδές” του Βαγγέλη Παπαθανασίου”, στην οποία η σπουδαία ηθοποιός ερμηνεύει ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, ενώ μας ξεναγεί στο χωριό της, Χιλιομόδι, αλλά και σε μέρη που αγάπησε και συνδέθηκε μαζί τους. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Ειρήνη Παπά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

“Σε ιστοσελίδα που διατηρεί το Τμήμα Αρχείου της ΕΡΤ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν σήμερα το πρωί δύο αναρτήσεις στη «μνήμη» των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παππά.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ ήδη επικοινώνησε με τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών, ζήτησε συγγνώμη για τη δημόσια αυτή απρέπεια και έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα