Η Έρη Ρίτσου στην εκπομπή “Πεζοί στον Αέρα” στο Ραδιόφωνο 24/7

Η Έρη Ρίτσου στην εκπομπή “Πεζοί στον Αέρα” στο Ραδιόφωνο 24/7

Η Ιωάννα Κλεφτόγιαννη συνομιλεί με την μοναχοκόρη του Γιάννη Ρίτσου με αφορμή την έκδοση άγνωστων νεανικών ποιημάτων του, με τον αναπληρωτή καθηγητή νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Αρχείου Καβάφη Δημήτρης Παπανικολάου με αφορμή την Ιθάκη, αλλά και με τον Leon of Athens.

Η μοναχοκόρη του Γιάννη Ρίτσου Έρη σήμερα, στις 3 μ.μ, συνομιλεί με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, στην εκπομπή ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ, για την άγνωστη ανθρώπινη πλευρά του πατέρας της, το Νόμπελ που ποτέ δεν θα έπαιρνε, τον τρόπο που έγραφε ποίηση, τα πράγματα που αγαπούσε. Θα ψήφιζε πάντα ΚΚΕ; Με αφορμή την έκδοση άγνωστων νεανικών ποιημάτων του. Πεζοί στον Αέρα,  στις 3μ.μ., στους 88 και 6 στο Ραδιόφωνο 24/7.

Κι επειδή στο εξωτερικό ως μονάδες διαπρέπουμε. Κι επειδή ο Αλέξης Τσίπρας κατέφυγε όχι μόνο στην Ιθάκη του Ιονίου αλλά και στην Ιθάκη του Καβάφη. Μια ώρα νωρίτερα, σήμερα, 2-3 μ.μ., πάντα στους 88 και 6, ο Leon of Athens θα είναι μαζί μας. Γιατί θριάμβευσε στο εξωτερικό, συναγωνιζόμενος 6000 συμμετοχές από 95 χώρες, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία Folk/Singer-Songwriter του διεθνούς διαγωνισμού τραγουδιού ‘Unsigned Only Music Competition’ στις ΗΠΑ,  με το τραγούδι του “Aeroplane” (από το τελευταίο του album “Xenos”).

Στην παρέα μας στις 2μ.μ. θα είναι και ο αναπληρωτής καθηγητής νεοελληνικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Αρχείου Καβάφη Δημήτρης Παπανικολάου. Ορμώμενος από τις αναφορές στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ιθάκη του Καβάφη θα μας αναλύσει τους λόγους που με μεγάλη συχνότητα και ευκολία ο πολιτικός λόγος καταφεύγει στο ποιητικό σώμα του αλεξανδρινού ποιητή.

Περιμένοντας τους Βαρβάρους…

Σήμερα 2-4μ.μ. στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα