Μετά τον Καλογρίτσα, ο Σαββίδης: Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία για την άδεια

Μετά τον Καλογρίτσα, ο Σαββίδης: Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία για την άδεια

Εντός πέντε ημερών ο έλεγχος πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα λόγω μη καταβολής της πρώτης δόσης και εντός δεκαπέντε ημερών το τίμημα. Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις

Η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες προχωρά κανονικά, μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα λόγω μη καταβολής της πρώτης δόσης, διεμήνυσε η κυβέρνηση. Ποια είναι όμως τα επόμενα βήματα;

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός πέντε ημερών θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος με την εταιρεία Dimera Investments Limited ήταν ο επόμενος πλειοδότης. Υπενθυμίζεται ότι στη δημοπράτηση της δεύτερης άδειας ο κ.Καλογρίτσας είχε προσφέρει 52,6 εκ ευρώ, ενώ η τελική προσφορά Σαββίδη βάσει της οποίας ανακηρύχθηκε επόμενος πλειοδότης ήταν στα 61,5  εκ ευρώ. Ενδεχομένως η διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες να ολοκληρωθεί και νωρίτερα, αφού αυτή τη φορά πρέπει να ελεγχθεί μόνο ένας υπερθεματιστής.

Αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος πόθεν έσχες και ο κ.Σαββίδης ανακηρυχθεί οριστικός υπερθεματιστής, θα πρέπει εντός 15 ημερών (όσο διάστημα είχαν και οι αρχικοί τέσσερις υπερθεματιστές) να καταβάλλει τη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αναφέρει η προκήρυξη του διαγωνισμού στο άρθρο 8.4 σε περίπτωση που οριστικός υπερθεματιστής δεν καταβάλλει την πρώτη δόση του τιμήματος εντός της προθεσμίας, κηρύσσεται έκπτωτος, εκπίπτει η εγγυητική επιστολή και τη θέση του καταλαμβάνει ο επόμενος πλειοδότης σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης επιλαχόντων, ο οποίος ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης του ελέγχου επάρκειας των οικονομικών του μέσων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί ο Ι. Καλογρίτσας έστειλε επιστολή στη ΓΓΕΕ, με την οποία ζητούσε 48ωρη παράταση. Το αίτημά του δεν έγινε δεκτό. Στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα νέα επιστολή, αφήνοντας αιχμές για άλλους συμμετέχοντες στο διαγωνισμο και εξηγώντας τους λόγους που τον οδηγούν στην αποχώρηση από τα επόμενα στάδια της διαδικασίας.

Οι εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών απασχόλησαν και το άτυπο “μίνι υπουργικό” στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας.

Κυβερνητικές πηγές υπενθύμιζαν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε πει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πως όποιος δεν καταβάλλει το τίμημα βγαίνει εκτός διαγωνισμού. “Αυτό έγινε σήμερα και ο Καλογρίτσας μένει εκτός”, προσέθεταν.

Η διαδικασία συνεχίζεται λοιπόν κανονικά, με τον έλεγχο πόθεν έσχες του κ.Σαββίδη, ενώ κυβερνητικές πηγές επισήμαιναν πως η εξέλιξη αυτή ανεβάζει το συνολικό τίμημα, καθώς ο κ.Σαββίδης είχε προσφέρει στην τέταρτη δημοπράτηση περισσότερα από όσα είχε προσφέρει ο κ.Καλογρίτσας στην πρώτη.

Καθώς ο κ.Τσίπρας το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, θα έχει ενδιαφέρον εάν θα αναφερθεί και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

(Πηγή φωτογραφίας: sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα