Ζουγανέλης: “Η μουσική είναι η σύζυγος μου και η τηλεόραση η γκόμενα”

Ζουγανέλης: “Η μουσική είναι η σύζυγος μου και η τηλεόραση η γκόμενα”
Φωτό αρχείου: Ο Γιάννης Ζουγανέλης επί σκηνής με αφορμή την εκδήλωση για τα 40 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του Βασίλη Καρρά Eurokinissi

Ο Γιάννης Ζουγανέλης βρέθηκε καλεσμένος του Ηλία Μπενέτου, μιλώντας για την πορεία του, τις συνεργασίες που στιγμάτισαν την καριέρα του, την πολύπλευρη προσωπικότητά του ενώ φυσικά δεν έλειψε η αναφορά στην κόρη του Ελεωνόρα.

Ο συνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής ιδιαίτερων τραγουδιών και ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης, βρέθηκε στο στούντιο του Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6, καλεσμένος του Ηλία Μπενέτου στην εκπομπή “Ένα Μύθο θα σας πω” και για 2 ώρες εξομολογήθηκε την πορεία και την διαδρομή του στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η κουβέντα ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια της πορείας του και τις γνωριμίες με ανθρώπους του θεάματος, της ποίησης και της μουσικής που σημάδεψαν την μετέπειτα πορεία του, ενώ κάθε τραγούδι που επέλεγε ο Ηλίας Μπενέτος οδηγούσαν τον Γιάννη Ζουγανέλη και σε μια ξεχωριστή ιστορία, άλλοτε με αφορμή τον ερμηνευτή, άλλοτε με τους στίχους και άλλοτε και με τον στιχουργό ή τον παραγωγό.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης δεν έκρυψε πως “θέλει να δίνει δικαιώματα” μέσω των απόψεων που εκφράζει και των συνεργασιών που πραγματοποιεί υπογραμμίζοντας μάλιστα πως δεν τον ενδιαφέρει να ακούει πάντα καλά λόγια, αλλά αληθινά λόγια. “Πιστεύω στη συνέπεια. Να είναι της ψυχής σου και της ιδεολογίας σου τα πράγματα που εκφράζεις καλλιτεχνικά” είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνεχεία ερωτηθείς για το γεγονός ότι καταπιάνεται με πολλά διαφορετικά πράγματα όπως η μουσική, το θέατρο και η τηλεόραση είναι πως αυτό είναι λογικό από τη στιγμή που οι άνθρωποι δεν είμαστε μονοδιάστατοι ενώ χαρακτήρισε “σύζυγο” τη μουσική και “γκόμενα” την τηλεόραση. Αναφέρθηκε ακόμη και στις βυζαντινές σπουδές που έκανε μικρός. “Συνάντησα τρομερούς δάσκαλους. Πρώτα έμαθα τη μουσική και μετά την αλφαβήτα” είπε.

Εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα λέγοντας πως είναι το μεγαλύτερο brand στον κόσμο και για εκείνον αποτελεί μόνιμη πηγή έμπνευσης.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν η συζήτηση πήγε στην κόρη του την Ελεωνόρα. “Είναι για μένα ότι καμαρώνω περισσότερο στη ζωή” είπε και αποκάλυψε πως αποφεύγει να παρεμβαίνει στη δουλειά της κόρης του αν και πολλές φορές λέει την άποψή του. “Με έχει εκπλήξει με την εργατικότητά της, έχει τρομερή γκάμα τραγουδιών και φοβερή επικοινωνία με τον κόσμο” τόνισε και θυμήθηκε μια ηχογράφηση κατά τη διάρκεια της οποίας έψαχνε μια παιδική φωνή και τελικά η Ελεονώρα αν και δύο ετών περίπου τότε κατάφερε να ερμηνεύσει ένα παιδικό τραγούδι με επιτυχία δείχνοντας έτσι τι θα επακολουθούσε.

Δείτε όλη τη συζήτηση του Ηλία Μπενέτου με τον Γιάννη Ζουγανέλη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα