Το National Geographic πουλήθηκε στον μεγιστάνα Rupert Murdoch

Το National Geographic πουλήθηκε στον μεγιστάνα Rupert Murdoch

Μετά από 127 χρόνια κυκλοφορίας το περιοδικό National Geographic αλλάζει εποχή, καθώς περιήλθε και αυτό στην αυτοκρατορία που έχει χτίσει ο μεγιστάνας Rupert Murdoch

Μετά από 127 χρόνια εκδόσεων σε μη κερδοσκοπικό πλαίσιο λειτουργίας, το περιοδικό National Geographic αλλάζει εποχή, καθώς οι μετοχές του πέρασαν σχεδόν εξολοκλήρου στην αυτοκρατοτία του Rupert Murdoch και την 21th Century Fox, ως μέρος επέκτασης της μεγάλης κοινοπραξίας του ομίλου. 

Η 21st Century Fox κατέβαλλε  725 εκατ. δολάρια στο National Geographic Society προκειμένου να της μεταβιβαστεί το 73% των μετοχών. Έτσι η εταιρία αλλάζει και όνομα, καθώς θα μετονομαστεί σε National Geographic Partners, παράλληλα υπενθυμίζεται πως η 21st Century Fox κατέχει τα κανάλια του National Geographic TV εδώ και 18 χρόνια.

Το National Geographic πουλήθηκε στον μεγιστάνα Rupert Murdoch

Έτσι, ο νέος φορέας θα συνδυάσει τα τηλεοπτικά κανάλια με το περιοδικό και άλλα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των στούντιο του National Geographic, τις ψηφιακές πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα βιβλία και τους χάρτες και μερικά ακόμη μιντιακά προϊόντα του κολοσσού.

Την ίδια στιγμή, η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αρνητικές κριτικές για τη μεταβίβαση, που αναμένεται να αλλάξει το ύφος ενός εκ των πιο ιστορικών και πιο αγαπημένων περιοδικών στον κόσμο. Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποι τύπου του περιοδικού τονίζουν πως αυτή η αλλαγή ήταν απαραίτητη για να δοθεί μια ανάσα στον οικονομικό τομέα του περιοδικού, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, είναι πολλοί εκείνη που επισημαίνουν πως η συμφωνία έφερε το τέλος τους επιστημονικού κύρους του National Geographic  και της αντιμετώπισής του από το πιστό κοινό που το ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Murdoch είναι γνωστός για τις θέσεις του για τη κλιματική αλλαγή και την άρνησή του να συμμετάσχουν οι εταιρίες του σε προσπάθειες καταστολής του φαινομένου, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που έχει εκτός από οικολογικές και οικονομικές  προεκτάσεις.

(Πηγή: TheGuardian)

SHARE:

24Media Network