Το NEWS 24/7 συμμετέχει στο World News Day

Το NEWS 24/7 συμμετέχει στο World News Day

Πάνω από 300 ειδησεογραφικοί οργανισμοί ενώνονται σε μια σπουδαία κοινή δράση για να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η αξιόπιστη δημοσιογραφία έχει σημασία.

Στο πλαίσιο της ένταξης της 24 MEDIA στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εκδοτών Ειδήσεων (WAN-IFRA World Association of News Publishers), το ειδησεογραφικό site του ομίλου, NEWS 24/7 συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ειδήσεων (World News Day) μεταφέροντας το μήνυμα #JournalismMatters και αναδεικνύοντας τη σημασία της αξιόπιστης δημοσιογραφίας πάνω στην κλιματική κρίση.

Οι διοργανωτές της Παγκόσμιας Ημέρας Ειδήσεων, το World Editors Forum (WEF) και Ίδρυμα Καναδικής Δημοσιογραφίας (CJF), στοχεύουν να ενώσουν περισσότερους από 300 ειδησεογραφικούς οργανισμούς, για να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η αξιόπιστη δημοσιογραφία έχει σημασία εάν οι άνθρωποι λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις για το μέλλον του πλανήτη μας.

Στο πλαίσιο αυτό, το NEWS 24/7 δημοσιεύσει αρθρογραφία πάνω στην κλιματική αλλαγή και πως επηρεάζει την αύξηση της μετανάστευσης καθώς και την σημασία της παρακολούθησης των διαστημικών αποβλήτων, η οποία μπορεί να προλάβει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.

Το NEWS 24/7 συνεχίζει τη φιλοσοφία του για έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, στα πρότυπα της παγκόσμιας δημοσιογραφίας, με τήρηση της δεοντολογίας και ακούγοντας τις ανάγκες της κοινωνίας για σφαιρική και ψύχραιμη ενημέρωση.

Από την World News Day δήλωσαν για την πρωτοβουλία: ¨Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε ότι περισσότεροι από 480 ειδησεογραφικοί τίτλοι συνολικά – από δεκάδες χώρες – σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν για τη World News Day ως βάση εκκίνησης για να προβάλουν την καλύτερη δημοσιογραφία για το κλίμα στον κόσμο. Η Παγκόσμια Ημέρα Ειδήσεων θα αγγίξει έξι ηπείρους και θα προσεγγίσει εκατομμύρια αναγνώστες και θεατές, αποδεικνύοντας την τεράστια δύναμη και τον αντίκτυπο της συλλογικής παγκόσμιας δράσης. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους για την υποστήριξή σας σε αυτήν την πραγματικά παγκόσμια πρωτοβουλία – και είμαστε ενθουσιασμένοι που προωθούμε την αξία της δημοσιογραφίας από κοινού.”

Σημειώνεται πως στη πρωτοβουλία που μετέχει και το NEWS 24/7, έλαβαν μέρος μέσα όπως η Deutsche Welle, ο New Yorker, ο Guardian, το CBC News, το BBC, το Al Jazeera και το Thomson Reuters Foundation.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα