Μία προφυλάκιση για το σκάνδαλο της ΔΕΥΑ Γρεβενών

Μία προφυλάκιση για το σκάνδαλο της ΔΕΥΑ Γρεβενών

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑ Γρεβενών, ένας εκ των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια στη δημοτική επιχείρηση, που αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2010

Εξελίξεις υπάρχουν, περίπου τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, στην υπόθεση των πλαστών και εικονικών τιμολογίων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Γρεβενών.

Ο πρώην διευθυντής της Επιχείρησης, μετά από πολύωρη κατάθεση, κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακιστέος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές Φελλίου ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 15.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

ADVERTISING

Την Τρίτη (17/12) κλήθηκε να απολογηθεί και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ και πρώην δήμαρχος Γιώργος Νούτσος, ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Να θυμίσουμε ότι το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2010, όταν ο κ. Νούτσος ζήτησε από την Περιφέρεια να γίνει έλεγχος στη δημοτική επιχείρηση, κάνοντας σχετική αναφορά στην εισαγγελία. Η έρευνα κράτησε περίπου 2,5 χρόνια και εντοπίστηκαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια ενώ μαζί με τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί η κομπίνα ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πληροφορίες από greveniotis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόστιμο 2,8 εκατ. ευρώ στο δήμο Γρεβενών για πλαστά και εικονικά τιμολόγια

SHARE:

24Media Network