Μηχανή του Χρόνου: Οι ζώνες αγνότητας χρησιμοποιούνταν τον 19ο αιώνα για να προφυλάξουν τις γυναίκες από τον βιασμό και να αποτρέψουν τον αυνανισμό

Μηχανή του Χρόνου: Οι ζώνες αγνότητας χρησιμοποιούνταν τον 19ο αιώνα για να προφυλάξουν τις γυναίκες από τον βιασμό και να αποτρέψουν τον αυνανισμό

Τι λένε νέες έρευνες για τις ζώνες αγνότητας

Βάσει νέων ερευνών οι ζώνες αγνότητας δεν ήταν προϊόν του μεσαιωνικού σκοταδισμού, αλλά της πουριτανικής κοινωνίας του 19ου αιώνα.

Σύμφωνα με το μύθο, οι γυναίκες των Σταυροφόρων φορούσαν τις ζώνες αγνότητας για να μείνουν ανέγγιχτες, μέχρι να επιστρέψουν οι άντρες τους από τα μακρινά και χρονοβόρα ταξίδια στην ανατολή. Κείμενα του 15ου και 16ου αιώνα αναφέρουν τα μεταλλικά εσώρουχα που εμπόδιζαν τη σεξουαλική επαφή των γυναικών, αλλά σύγχρονοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι οι περιγραφές ήταν περισσότερο χιουμοριστικές και δεν μιλούσαν για πραγματικές καταστάσεις. Πολύ πιθανόν όμως να συνέβαινε και αυτό σε κάποιες περιοχές της πολιτισμένης Ευρώπης!

Πολλές ζώνες αγνότητας που χρονολογούνταν από το Μεσαίωνα, επανεξετάστηκαν και αποδείχθηκε ότι κατασκευάστηκαν τον 19ο αιώνα. Οι γυναίκες του 19ου αιώνα φορούσαν τις ζώνες για ορισμένες ώρες κάθε μέρα, κυρίως για να προφυλαχθούν απ’ τους βιασμούς.

Ήταν η εποχή της βιομηχανικής επανάστασης και πολλές γυναίκες βρίσκονταν μόνες τους σε εργοστάσιο, ανάμεσα σε δεκάδες άντρες. Η ζώνη χρησιμοποιούνταν και για να αποτρέπει αγόρια και κορίτσια από το να αυνανιστούν, καθώς η πουριτανική κοινωνία του 19ου αιώνα θεωρούσε τον αυνανισμό ανήθικο. Το βέβαιο είναι ότι και το μεσαίωνα δεν απέτρεψαν τις ερωτικές επαφές όσων γυναικών ήταν ανήσυχες και φυσικά, τον 19ο αιώνα δεν κατάφεραν να νικήσουν τις νεανικές ορμόνες.

Διαβάστε ακόμα στη Μηχανή του Χρόνου:

Το διάσημο μωρό των παιδικών τροφών της Gerber έγινε 85 χρόνων! Απέκτησε οκτώ εγγόνια και τρια δισέγγονα

Τα δέντρα τραγουδούν! Η εφεύρεση ενός Γερμανού που «έβαλε» την καρυδιά και την οξιά να παίξουν μουσική (βίντεο & ήχος)

SHARE:

24Media Network