Νέες ποσότητες νερού θα αποδεσμεύει η βουλγαρική πλευρά στον Έβρο

Νέες ποσότητες νερού θα αποδεσμεύει η βουλγαρική πλευρά στον Έβρο

Σε "κόκκινο συναγερμό" ολόκληρη η περιοχή κατά μήκος του ποταμού Έβρου

Σε "κόκκινο συναγερμό" εξακολουθεί να βρίσκεται ολόκληρη η περιοχή κατά μήκος του ποταμού Έβρου, η στάθμη του οποίου κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασε τα έξι μέτρα και ογδόντα εκατοστά, με όριο συναγερμού τα πέντε μέτρα και εβδομήντα εκατοστά.

Η ανησυχία των τοπικών αρχών συνεχίζει να είναι μεγάλη μετά και τη ρηματική διακοίνωση των βουλγαρικών αρχών που έστειλε τα ξημερώματα προς την πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια, ότι τις επόμενες ώρες θα προχωρήσουν σε νέα αποδέσμευση μεγάλων ποσοτήτων νερού από το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι για πλημμυρικά φαινόμενα στο Πύθιο, που για προληπτικούς λόγους είχε κατασκευαστεί ένα ανάχωμα πλησίον των κατοικιών που γειτνιάζουν με την κοίτη του ποταμού.

Καθώς περνούν οι ώρες, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των τοπικών αρχών μετατοπίζεται πλέον προς τον κεντρικό και νότιο Έβρο, όπου κατευθύνονται οι τεράστιοι υδάτινοι όγκοι νερού πριν χυθούν στο Δέλτα.

Το τμήμα της εθνικής οδού που οδηγεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συνεχίζει να είναι αποκλεισμένο, όπως και το τελωνείο στις Καστανιές,λόγω και των πλημμυρικών φαινομένων, που αντιμετωπίζει η τουρκική πλευρά.

Φωτογραφία: e-evros.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Έβρος εκπέμπει SOS. Άνοιξε φράγμα από τη Βουλγαρία, επικίνδυνη υπερχείλιση του ποταμού

Έβρος ποταμός - Νερό από Βουλγαρία

SHARE:

24Media Network