Νέες βολές Κριμιζή κατά Πρωτοπαπά και Μαγκλάρα

Νέες βολές Κριμιζή κατά Πρωτοπαπά και Μαγκλάρα

Με προσωπικά χαρακτηριστικά συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση του Σταμάτη Κριμιζή με τους Χριστόδουλο Πρωτοπαπά και Βασίλη Μαγκλάρα, που ξέσπασε μετά την παραίτηση του καθηγητή από τον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος, η οποία συνοδεύτηκε με βολές εναντίον του υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά.

Κινούμενος σε υψηλούς τόνους και στρέφοντας τα πυρά του εναντίον του διαδόχου του στον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος Χριστόδουλου Πρωτοπαπά, αλλά και του Γ.Γ. Τηλεπικοινωνικών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής "σηκώνει το γάντι" και επιμένει στις θέσεις που διατύπωσε παραιτούμενος.

Το γραφείο του κ. Κριμιζή προχώρησε στην παρακάτω δήλωση, όπου απαντά σημείο προς σημείο στην επιχειρηματολογία των συνεργατών του υπουργού ΨΗΠΤΕ Νίκου Παππά. Κατηγορεί τον Βασίλη Μαγκλάρα για "επιλεκτική μνήμη" και τον Χριστόδουλο Πρωτοπαπά ότι αποσιωπά στοιχεία, τα οποία είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΔΟ. Συγκεκριμένα αναφέρειι:

«Ο κ. Μαγκλάρας έχει προφανώς επιλεκτική μνήμη.

Πρώτον, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΔΟ συναντήθηκε τρεις φορές, με συνεδριάσεις διάρκειας 7 ωρών έκαστη και συζήτησε διεξοδικά όλα τα εκκρεμή θέματα. Είναι προφανές ότι το Συμβούλιο και εγώ δαπανήσαμε πάρα πολύ χρόνο για την κατανόηση του Ιδρυτικού νόμου και κατανοούμε πλήρως και τον νόμο και την Υπουργική Απόφαση, η οποία έγινε γνωστή μόλις στις 15 Μαρτίου. Αυτά για το “Δεν ξόδεψε ούτε ένα λεπτό….»

Μετά τη 2η συνεδρία, το Συμβούλιο, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο να συναντηθούν με τον κ. Μαγκλάρα για συζήτηση των θεμάτων, την οποία ο κ. Γενικός αρνήθηκε. Αντιθέτως, κατά παράβαση κάθε κανονισμού και δεοντολογίας, ζήτησε συνάντηση του ΔΣ δίχως την παρουσία μου, η οποία και έλαβε χώρα ατύπως με μόνον 4 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου, καθώς 3 μέλη το αρνήθηκαν. Όλα αυτά ήταν γνωστά και στον κ. Υπουργό.

Δεύτερον, το ότι το θέμα της διαχείρισης δόθηκε «προσωρινά σε υπαλλήλους του υπουργείου γιατί ο ΕΛΔΟ δεν έχει ΑΦΜ» αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υπήρχε ημερομηνία λήξης της διαχείρισης μέσα στην υπουργική απόφαση και ουδεμία αναφορά στον ΕΛΔΟ και γιατί μία δημόσια εταιρεία δεν είχε ούτε ΑΦΜ ούτε λογιστή ούτε Νομικό Σύμβουλο μετά από 2 εβδομάδες κωλυσιεργίας εκ μέρους του κ. Γενικού.

Όσον αφορά στα σχόλια του κ. Πρωτοπαπά, δε νομίζω ότι αρμόζει κάποια ιδιαίτερη απάντηση. Το τι ελέχθη στις συνεδριάσεις του ΔΣ είναι ήδη στα πρακτικά και μπορεί ο ίδιος να διαβάσει τι είπε ή ίσως τι αμέλησε να πει. Ωστόσο του εύχομαι κάθε επιτυχία στις ασχολίες του στον ΕΛΔΟ και την Hellas Sat/Arab Sat. Αν και το βιογραφικό μου είναι διαθέσιμο, ίσως πρέπει να θυμίσω σε όσους επιλεκτικά το ξεχνούν, ότι δεν είμαι θεωρητικός αστροφυσικός, αλλά σχεδιαστής/κατασκευαστής διαστημικών οργάνων και αποστολών, και στη Γή και σε όλους τους πλανήτες, και επιπλέον ερμηνευτής με τους συνεργάτες μου των δεδομένων και ανακαλύψεων που προέκυψαν. Όλα είναι δημοσιευμένα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά με κριτές σε εκατοντάδες δημοσιεύσεις.»

Νέες βολές Κριμιζή κατά Πρωτοπαπά και Μαγκλάρα
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Διάστημα, Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτός είναι ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός

ADVERTISING

SHARE: