Νεφώσεις, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ (EUROKINISSI // ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ (EUROKINISSI // ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, με νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, βροχές, πιθανόν καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, με νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, βροχές, πιθανόν καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Αναλυτικά: Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά και χιονόνερο στα πεδινά ειδικά τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ και τοπικά  9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από –2 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα πέσουν χιόνια στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς ενώ θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6  Μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 7 με 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας θα είναι τα κύρια χαρακτηρισικά του καιρού. Χιονόνερο θα σημειωθεί στα υπόλοιπα βόρεια και πεδινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους έντονες, θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι έντονα, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις ανατολικά τοπικά μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις με χιονόνερο, ακόμη και χιόνι.

Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι έντονα, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου.

SHARE:

24Media Network