Ο εμφύλιος των τρομοκρατών: Όταν ο Ξηρός χτύπησε τον Γιωτόπουλο

Ο εμφύλιος των τρομοκρατών: Όταν ο Ξηρός χτύπησε τον Γιωτόπουλο
ΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 17Ν .ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ,ΘΩΜΑΣ ΣΕΡΙΦΗΣ,ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 17Ν .ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ,ΘΩΜΑΣ ΣΕΡΙΦΗΣ,ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οι σχέσεις οργής μεταξύ των μελών της 17 Νοέμβρη στον Κορυδαλλό. Το επεισόδιο ανάμεσα στον Ξηρό και τον Γιωτόπουλο. Οι μπουνιές, τα δαγκώματα και τα τραπέζια που εκσφενδονίζονταν

Από την Άνοιξη του 2003, τον καιρό που ήταν σε εξέλιξη η “μητέρα των δικών”, όπως ονομάστηκε η δίκη για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, η φήμη για τις ανύπαρκτες σχέσεις του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου με τον Χριστόδουλο Ξηρό και άλλους κατηγορούμενους, όπως τον Δημήτρη Κουφοντίνα, είχε κυκλοφορήσει και έξω από τους διαδρόμους του δικαστηρίου, αλλά και των φυλακών του Κορυδαλλού.

Από τη μία πλευρά υπήρχε η ομάδα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο μήκος κύματος με τον επίσης καταδικασμένο για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη Βασίλη Τζωρτζάτο.

Οι δυο τους, όπως λεγόταν, αποτελούσαν μία ξεχωριστή ομάδα. Στην απέναντι όχθη, οι ίδιες πηγές τοποθετούσαν τον Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και τον Χριστόδουλο Ξηρό, ενώ υπήρχαν και επιμέρους ομάδες, σχεδόν όλα τα μέλη των οποίων σήμερα πια είναι ελεύθερα έχοντας εκτίσει τις ποινές τους.

Ο Γιωτόπουλος φέρεται να χρέωσε σε κάποιους συγκατηγορούμενους του την απόφαση να μιλήσουν, αναγνωρίζοντας και τον ίδιο ως μέλος της 17 Νοέμβρη, ασχέτως εάν οι περισσότεροι -μεταξύ αυτών και ο Χριστόδουλος Ξηρός- στη συνέχεια ανακάλεσαν τις προανακριτικές ομολογίες τους.

Ο Γιωτόπουλος, άλλωστε, ουδέποτε αποδέχτηκε ότι έχει σχέση με τη 17 Νοέμβρη. Το αποκορύφωμα των σχέσεων οργής μεταξύ των δύο ομάδων των κατηγορουμένων ήρθε το 2009, όταν οι καταδικασμένοι πια ως μέλη της 17 Νοέμβρη συνεπλάκησαν στις φυλακές, ανταλλάσσοντας ύβρεις, ενώ -σύμφωνα με όσα είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας- ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε γρονθοκοπήσει κάτω, στο προαύλιο (και κατά άλλους δαγκώσει στο πόδι) τον Γιωτόπουλο.

Η σκηνή περιγράφεται ως εξής: Φύλακες είχαν ακινητοποιήσει κάτω στο προαύλιο τον Χριστόδουλο και την ώρα που περνούσε δίπλα του ο Γιωτόπουλος, εκείνος τον άρπαξε και του δάγκωσε το πόδι.

Για το επεισόδιο αυτό μάλιστα είχε γίνει και έρευνα στο πλαίσιο της οποίας είχαν καταθέσει σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αλλά και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας που διαδραματίστηκε στην ειδική πτέρυγα όπου κρατούνταν οι καταδικασμένοι για τη 17 Νοέμβρη.

Στο επεισόδιο είχε εμπλακεί και ο Κουφοντίνας και είχαν εκσφενδονιστεί καρέκλες και τραπέζια.

Πηγή: Τα Νέα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα