Ο στρατός στη μάχη των σκουπιδιών

Ο στρατός στη μάχη των σκουπιδιών
Ενώ σήμερα συζητείται η προσφυγή του Δήμου Αθηναίων για την κήρυξη της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε παράνομη και καταχρηστική,συνεχίζεται η αποκομιδή των απορριμάτων από ιδιωτικές εταιρείες,Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 (EUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Για την Τρίτη αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων. Στους δρόμους στρατιωτικά απορριμματοφόρα (Vid)

Θετικά ανταποκρίθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για συνδρομή στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, για το σκοπό αυτό θα διατεθούν απορριμματοφόρα του στρατού και 170 οδηγοί. Υπογραμμίζεται πως δεν θα συμμετάσχουν στρατιώτες στη διαδικασία αποκομιδής.

Είχε προηγηθεί δήλωση στο ΣΚΑΪ του δημάρχου Αθηναίων που υποστήριζε πως το μόνο που απομένει για την αποκομιδή είναι να συμμετάσχει ο στρατός

“Ηρωϊκό” στο μεταξύ, χαρακτήρισε τον αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης τονίζοντας πως με αποφασιστικότητα αποκρούουν τις αυταρχικές πρακτικές της κυβέρνησης και τις απειλές για απολύσεις.

Το χρονικό του πολέμου με φόντο τους σκουπιδόλοφους

Γι’ αύριο αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που έχει καταθέσει κατά της απεργίας ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατά της απεργίας των εργαζόμενων στην καθαριότητα. Η ΠΟΕ-ΟΤΕ συνεχίζει, υπό την σκέπη της ΑΔΕΔΥ, τις κινητοποιήσεις της, αποφασίζοντας να μην βγουν σήμερα τα απορριμματοφόρα των δήμων για να συλλέξουν τα σκουπίδια από τα ευαίσθητα σημεία της πόλης.

Προηγήθηκαν αλεπάλληλες αιτήσεις αναβολής από την πλευρά των εργαζομένων.

Νωρίτερα σήμερα, το αρμόδιο συμβούλιο του Πλημμελειοδικείου απέρριψε την αίτηση αυτοεξαίρεσης από την εκδίκαση της υπόθεσης που είχε υποβάλλει η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ωστόσο στη συνέχεια προέκυψε δικαστική εμπλοκή στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων με αποτέλεσμα την αποχώρηση των πληρεξούσιων δικηγόρων και των εργαζομένων από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Αιτία ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών να απορρίψει το αίτημα αναβολής της δίκης που είχε ζητήσει η πλευρά των εργαζομένων, επκαλούμενη την απεργία των δικηγόρων.

Το δικαστήριο, το οποίο θα αποφάσιζε την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του πρόεδρου που θα εκδίκαζε τα ασφαλιστικά μέτρα, απέρριψε το αίτημα αναβολής λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Στη συνέχεια η πλευρά της ΠΟΕ ΟΤΑ υπέβαλλε νέο αίτημα εξαίρεσης σε βάρος της σύνθεσης του  δικαστηρίου το οποίο θεώρησε την εν λόγω αίτηση ως μη ασκηθείσα.

Το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψιν τη νέα αίτηση εξαίρεσης οδήγησε δικηγόρους και εργαζόμενους να αποχωρήσουν από την αίθουσα υποστηρίζοντας ότι “ερχόμαστε να δικάσουμε προειλημμένες αποφάσεις”. Το πιθανότερο είναι ότι τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικασθούν χωρίς την παρουσία της ΠΟΕ -ΟΤΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα