Αχτσιόγλου για έκθεση ΟΟΣΑ: Ιδού η σάρωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων επί ΝΔ

Αχτσιόγλου για έκθεση ΟΟΣΑ: Ιδού η σάρωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων επί ΝΔ
Η Έφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI

Αιχμηρή ανακοίνωση της Εφης Αχτσιόγλου για την έκθεση του ΟΟΣΑ που δείχνει μείωση 7,4% στις μισθολογικές αποδοχές στη χώρα μας.

Το μήνυμα ότι «η πολιτική έχει σημασία» δίνει η τομεάρχης Οικονομικών και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας με ανάρτησή της στο Facebook την έκθεση του ΟΟΣΑ που έδειξε μείωση 7,4% στις μισθολογικές αποδοχές στη χώρα μας.

«Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα υπέστησαν την τέταρτη μεγαλύτερη μείωση των πραγματικών μισθών τους την περασμένη χρονιά στο σύνολο των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α. Ενώ και την τριετία 2019-2022 η Ελλάδα ήταν η μία από τις δύο μόνο χώρες του Ο.Ο.Σ.Α στις οποίες ο ονομαστικός μισθός μειώθηκε», αναφέρει η ίδια.

Μάλιστα, παρατηρεί πως αυτά τα δύο στοιχεία «προστίθενται στη σωρεία εκείνων που αποδεικνύουν τη σάρωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων κατά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ».

«Δεν είναι τυχαίο», σχολιάζει χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: «Είναι το χειροπιαστό αποτέλεσμα συγκεκριμένων αποφάσεων».

Όπως εξηγεί η Έφη Αχτσιόγλου, «το πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών, η καθήλωση του κατώτατου μισθού για τρία χρόνια, η κατάργηση βασικών εργατικών δικαιωμάτων όπως ο βάσιμος λόγος στις απολύσεις, η μη παρέμβαση σε καρτελοποιημένες αγορές για τη συγκράτηση των τιμών, αποτελούν σαφεις πολιτικες επιλογες».

Στο τέλος, η τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει πως «η πολιτική έχει σημασία. Και η αλλαγή της την 21η Μαίου θα αποτελέσει μια νέα αρχή για τον κόσμο της εργασίας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα