Άδωνις Γεωργιάδης: Χωρίς click inside από Δευτέρα αν έχουμε self tests – Πότε ανοίγει η εστίαση

Άδωνις Γεωργιάδης: Χωρίς click inside από Δευτέρα αν έχουμε self tests – Πότε ανοίγει η εστίαση
Ανοιχτά καταστήματα και ψώνια στην Ερμού κατά τη διάρκεια του lockdown Eurokinissi

"Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης,  Άδωνις Γεωργιάδης.

“Θεωρητικά μόνο, θα μπορούσε να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση” είπε την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσπαθώντας να αντικρούσει τη κριτική που δέχθηκε στα social media για τη δήλωσή του ότι θα μπορούσαν να έρθουν επισκέπτες από το εξωτερικό, με κλειστά τα καταστήματα του κλάδου. Είπε δε, πως αν συμβεί αυτό, οι τουρίστες θα μπορούν να τρώνε στα ξενοδοχεία.

Μιλώντας για τη σταδιακή άρση των μέτρων στην οικονομία, ανέφερε αναλυτικότερα πως η εστίαση θα ανοίξει και ίσως προηγηθεί τελικά χρονικά, του τουρισμού. “Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο έκανε σαφές πως θα ξεκινήσει με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, είπε πως πλατφόρμα για την επιδότηση στην εστίαση πιθανότατα να είναι έτοιμη μέχρι τη 10η Μαίου.

Σχετικά με το λιανεμπόριο δήλωσε πως υπάρχει ένας αγώνας δρόμου που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να ενταθεί στην διαδικασία των self test.

Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες  είναι εφικτό ενδεχομένως την Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside.

“Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός και υπογράμμισε πως η λογική λέει ότι όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί και ο παράγοντας του καλού καιρού σε συνδυασμό με το «υπερόπλο των self test”, όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, θα βοηθήσουν την πτώση της πανδημίας.

Ερωτηθείς για το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, σχολίασε πως η διαδικασία των self test ανεβάζει τις πιθανότητες να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα