Καραγεωργόπουλος: “Μαύρη” εβδομάδα των εργαζόμενων για την Black Friday

Καραγεωργόπουλος: “Μαύρη” εβδομάδα των εργαζόμενων για την Black Friday
ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΗΜΕΡΑ BLACK FRIDAY.(MotionTeam-ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) MotionTeam

Για την επέκταση της Black Friday σε εβδομάδα και τις συνθήκες εντατικοποίησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μίλησε στον News 24/7 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

“Το Black friday επεκτάθηκε σε μία εβδομάδα, μαύρη εβδομάδα για τους εργαζόμενους γιατί επικρατούν συνθήκες εντατικοποίησης, έχουμε έξαρση της υποδηλωμένης απασχόλησης, αφού πολλοί συνάδελφοι που δουλεύουν με μερική ασχόληση αναγκάζονται να δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες που δεν δηλώνονται”.

Αυτό δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Διαδρομές στην Ενημέρωση” με τον Γιώργο Βούλγαρη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

“Υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που μεταφέρουμε στο ΣΕΠΕ, το οποίο είναι υποστελεχομένο και δεν προλαβαίνει να εξετάσει τον μεγάλο όγκο των καταγγελιών”, πρόσθεσε ο κ. Καραγεωργόπουλος, καθιστώντας σαφές ότι η παραβατικότητα αυτή αφορά και σε μικρά και μεγάλα καταστήματα.

Όπως είπε, “είναι γεγονός ότι στη χώρα μας ειδικά οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους αλλά πολλές φορές οι μέρες αυτές αξιοποιούνται για ξεστοκάρισμα. Δηλαδή, για να πωληθούν προϊόντα που έχει περάσει η τεχνολογία τους έχουν βγει νέες συσκευές στο ίδιο μοντέλο και έχει πέσει η αξία τους”, αναφέρει και προσθέτει: “Ξαφνικά φαίνεται ότι από τη μία μέρα στην άλλη αλλάζουν οι τιμές αλλά στην πραγματικότητα θα έπρεπε να έχουν πέσει μήνες πριν, έχουν κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα ώστε τις ημέρες των εκπτώσεων να ξεστοκάρουν. Γι’ αυτό και δεν γίνονται μεγάλες εκπτώσεις σε νέα μοντέλα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα