Κορονοϊός – ΣΕΕ: Προσοχή σε καλλυντικά που διαφημίζονται ως αντισηπτικά

Κορονοϊός – ΣΕΕ: Προσοχή σε καλλυντικά που διαφημίζονται ως αντισηπτικά
Πλύσιμο χεριών (EUROKINISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ) Eurokinissi

Με ανακοίνωση του το Συμβούλιο Ελέγχου Επικονωνίας υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της δεοντολογίας στις διαφημίσεις την περίοδο του κορονοϊού.

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για προϊόντα που διαφημίζονταν την περίοδο του κορονοϊού ως αντισηπτικά παρότι είχαν εισαχθεί ως καλλυντικά, και πέρα από τις ενέργειες της Πολιτείας για τον έλεγχο της κυκλοφορίας τους, το Συμβούλιο Ελέγχου Επικονωνίας (ΣΕΕ) με ανακοίνωση του υπενθυμίζει το ρόλο του στον έλεγχο της επικοινωνίας και των προϊόντων αυτών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση πάντα με στόχο την προστασία του καταναλωτή, η διαφήμιση που τηρεί τους κανόνες της δεοντολογίας αποκτά τώρα ακόμα μεγαλύτερη σημασία και αξία.

Ισχυρισμοί σχετικά με την υγεία πρέπει να διατυπώνονται με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και σύνεση και μόνον υπό την προϋπόθεση ότι είναι απολύτως τεκμηριωμένοι. Διαφημίσεις που επιχειρούν να εκμεταλλευθούν το φόβο και την ανησυχία των καταναλωτών θα αντιμετωπισθούν με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα που προβλέπεται από τους κανόνες δεοντολογίας της αγοράς.

Σημειώνουμε ότι το ΣΕΕ δημιουργήθηκε το 2003 στο πλαίσιο της αυτορρύθμισης της διαφημιστικής αγοράς, από τους διαφημιζόμενους, τις διαφημιστικές εταιρείες και τα Μέσα και είναι μέλος της EUROPEAN ADVERTISING STANDARDS ALLIANCE (EASA).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα