Το πασχαλινό ωράριο της αγοράς

Το πασχαλινό ωράριο της αγοράς
Εσωτερικό από σούπερ μάρκετ Eurokinissi

Πώς θα λειτουργούν όλα τα καταστήματα τροφίμων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, της τελευταίας πριν από τον εορτασμό του Πάσχα των Ορθόδοξων Χριστιανών, τροποποιεί εν εν μέρει τις ώρες λειτουργείας των καταστημάτων τροφίμων που εν μέσω πανδημίας εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους καταναλωτές.

Πρόκειται φυσικά για σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία και μανάβικά που λόγω του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα θα παραμένουν ανοικτά από τις 7 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ για το διάστημα μεταξύ της Μεγάλης Δευτέρας και της Μεγάλης Παρασκευής, ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα εκτείνεται από τις 07:00 το πρωί ως 20:00 το βράδυ.

Το ειδικό ωράριο προσδιορίστηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Η παρέκκλιση των επιχειρήσεων από τα προβλεπόμενα επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμων, από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα