Δυσεύρετα τα διαθέσιμα διαμερίσματα σε λογικές τιμές για νέους και ζευγάρια στην Αθήνα

Δυσεύρετα τα διαθέσιμα διαμερίσματα σε λογικές τιμές για νέους και ζευγάρια στην Αθήνα
Ακίνητα στην Αθήνα SOOC

Αναβίωση του ενδιαφέροντος υποψήφιων αγοραστών από νέα ζευγάρια και οικογένειες από τη μία, ενεργειακή κρίση και στασιμότητα οικοδομικών δραστηριοτήτων από την άλλη. Σπανίζουν οι κατοικίες σε λογικές τιμές στην πρωτεύουσα.

Η αγορά κατοικίας για νέους ανθρώπους τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της αγοράς τον τελευταίο καιρό μετά από αριθμό ανακοινώσεων της κυβέρνησης για προγράμματα που θα ενισχύσουν νέους και ζευγάρια στην απόκτηση κατοικίας.

Επίσης πέρα από τα νέα μέτρα, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το καλοκαίρι και την περίοδο των διακοπών σημειώνεται αναβίωση του ενδιαφέροντος υποψήφιων αγοραστών κατοικίας από νέα ζευγάρια και οικογένειες κάτι που είναι αρκετά πιο έντονο τη φετινή χρονιά με την άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί τις προηγούμενες χρονιές κατά της διασποράς της νόσου Covid-19.

Ωστόσο η ενεργειακή κρίση και η στασιμότητα των οικοδομικών δραστηριοτήτων εξαιτίας του κόστους κατασκευής των οικοδομικών υλικών έχουν σαν αποτέλεσμα την περιορισμένη προσφορά κατοικίας και την αύξηση των τιμών στις ήδη υπάρχουσες και διαθέσιμες κατοικίες κατάλληλες για νέα ζευγάρια και οικογένειες τουλάχιστον δύο υπνοδωματίων και πρώτου ορόφου και πάνω.

Η έλλειψη κατοικίας εξαιτίας αυτών των οικονομικών παραγόντων γίνεται ακόμα πιο αισθητή φέτος μετά την αναβίωση του τουρισμού καθώς πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αθήνα και τους τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα στράφηκαν στην επιλογή της βραχυχρόνιας μίσθωσης των ακινήτων τους μέσω γνωστών πλατφορμών βραχυχρόνιας ενοικίασης.

Σε ότι αφορά την Αθήνα, κατοικίες τουλάχιστον δύο υπνοδωματίων πρώτου ορόφου και πάνω είναι αρκετά δυσεύρετες σε τιμές λογικές, ή δεν είναι κατάλληλων προδιαγραφών.

Ειδικά σε ότι αφορά την Αθήνα, στα βόρεια προάστια όπου η μέση τιμή ενοικίασης έφτασε τα 10,00 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το 2022, υπάρχει διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή, 70 τ.μ., δύο υπνοδωματίων, πρώτου ορόφου να πωλείται στα 2.714.29 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Χαλάνδρι, διαμέρισμα 62 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 2.741.94 ευρώ ανά τ.μ.

Στα νότια προάστια της Αθήνας όπου η μέση τιμή από 10,00 ευρώ ανά τ.μ., έφτασε τα 10,59 ευρώ ανά τ.μ., το 2022, βρίσκουμε στη Νέα Σμύρνη, διαμέρισμα 67 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων να πωλείται στα 1.567.16 ευρώ ανά τ.μ.

Στον Άλιμο, διαμέρισμα 102 τ.μ., δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 3.431.37 ευρώ ανά τ.μ.

Στα ανατολικά προάστια όπου η μέση τιμή ενοικίασης έφτασε τα 7.65 ευρώ ανά τ.μ., το δεύτερο τρίμηνο του 2022, από 6.69 ευρώ ανά τ.μ., το 2021, βρίσκουμε στην Παλλήνη, διαμέρισμα 106 τ.μ., πρώτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων να πωλείται στα 2.311.32 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Νέα Μάκρη, διαμέρισμα 106 τ.μ., δευτέρου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, πωλείται στα 2.358.49 ευρώ ανά τ.μ.

Στα δυτικά προάστια όπου η μέση τιμή από 6,92 ευρώ ανά τ.μ., έφτασε τα 7,31 ευρώ ανά τ.μ., το δεύτερο τρίμηνο του 2022, βρίσκουμε στο Περιστέρι, διαμέρισμα 110 τ.μ., πρώτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων να πωλείται στα 1.772.73 ευρώ ανά τ.μ.

Στην Πετρούπολη, διαμέρισμα 78 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 2.435.9 ευρώ ανά τ.μ.

Στο κέντρο της Αθήνας όπου η μέση τιμή πώλησης κατοικίας έφτασε το δεύτερο τρίμηνο του 2022 τα 1.700 ευρώ ανά τ.μ., από 1.591 ευρώ το 2021, βρίσκουμε στο Παγκράτι, διαμέρισμα τρίτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων να πωλείται στα 1.690 ευρώ ανά τ.μ.

Στους Αμπελόκηπους, διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, πωλείται στα 3.066.67 ευρώ ανά τ.μ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα